Mijn dagboek vanuit Bakoe

Sander Depovere
Sander Depovere Volleybalspeler Red Dragons

Volleybalspeler Sander Depovere (Ardooie) zit met de Red Dragons of de nationale volleybalploeg van de heren in Bakoe. Daar gaan de allereerste European Games door. Sander houdt voor ons een dagboek bij.

Woensdagavond zijn we in Bakoe aangekomen. Vanaf het moment dat we daar aankwamen, voelden we ons echt speciaal. Mensen kwamen direct onze bagage overnemen, zodat we die niet zelf hoefden te dragen tot aan ons appartement in het atletendorp. We konden meteen op ons gemak gaan eten in een honderd meter lange eetzaal met ruime buffetten, waar we op elk moment kunnen langsgaan als we willen.

Imposante sporthal

Het is spectaculair als je de athletes village binnenkomt, 13 heel mooie grote gebouwen, met ruime kamers, waarin alles aanwezig is.

We mochten 1 dag in de wedstrijdhal gaan trainen, dat was donderdag. We worden daar met een bus naar toe gebracht: drie kwartier rijden op een rijvak dat enkel gebruikt mag worden voor de European games. De zaal zelf is echt mooi, met plaats voor zo’n 6.000 toeschouwers.

Verder proberen we in onze vrije tijd wat te rusten, en het Olympisch dorp te verkennen, met onder andere een leuk weerzien met een Duitse teamgenoot uit Antwerpen.

“Vanaf het moment dat we daar aankwamen, voelden we ons echt speciaal”

Vrijdag hadden we een korte sparring met Frankrijk. Ook zij spelen niet met hun A-kern. We speelden niet voor punten.

En dan de openingsceremonie! We vertrokken met alle atleten richting het grootste stadium. Na een kleine 2 km wandelen kwamen we in het stadium aan met 65000 toeschouwers. Ik wad heel erg onder de indruk.

Mijn dagboek vanuit Bakoe

Mijn dagboek vanuit Bakoe

Omdat België redelijk vooraan zit, konden we nog van een groot deel van de show en van het vuurwerk genieten.

Vandaag (zaterdag) hadden we een rustige voormiddag. In de namiddag (tijdsverschil van 3 uur) hebben we al een goede voorbereiding gehad op de wedstrijd van morgen tegen Bulgarije

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier