Menen zakt naar vijfde plaats

Redactie KW

Prefaxis heeft (weer) niet kunnen stunten tegen Maaseik. Tegen de Limburgers werd het 1-3 na kranig verweer. Setstanden waren 21-25, 25-19, 23-25 en 20-25. De grensploeg zakt zo van de vierde naar de vijfde plaats in het klassement.

Nog eens lekker veel volk in de Vauban dankzij de komst van verschillende jeugdbewegingen. De ambiance zat er direct in en de ploeg pompte nog wat extra sfeer in de zaal door direct fel van start te gaan via Ver Eecke (7-4). Maaseik -zonder Jorna en Pinheiro- liet niet zomaar begaan en zag Peyrera scoren. Ondertussen had Maan al geel gepakt wegens protest. Sinnesael blokte Prefaxis naar 14-12, toch was het Maaseik dat met het kleinste verschil naar tweede technische onderbreking na een netfout bij de thuisploeg. Spectaculair volleybal kregen we niet te zien omdat beide ploegen zich maar al te vaak bezondigden aan slordigheden. Coach Juricic riep zijn troepen tussen alle ziekenhuisballetjes door naar de kant (20-21). Hij herhaalde zijn time-out amper één punt later toen Kvalen een Limburgse muur op zijn weg vond. Wanneer ook Vandeweyer er niet door geraakte, werd hij gewisseld door Jensen. De Maaseikse setwinst was toen al onafwendbaar.

Jensen bleef ook in set twee op het parket en tekende daarin ook voor het eerste punt. Even later ging de Deen wel receptioneel in de fout: 8-8. Menen won dit seizoen in eigen zaal nog geen enkele topper en ook nu weer lieten de jongens van Juricic het dikwijls afweten op beslissende momenten. Bontje serveerde zijn team weer op voorsprong, Menen acteerde vaak onbesuisd aan de opslaglijn al moest Maaseik in dat spelonderdeel niet onderdoen. Gelukkig voor Prefaxis was Ver Eecke opnieuw in uitstekende doen: 15-13 en 16-13. Bij 17-14 -alweer na een punt van Ver Eecke- ging de mexican wave zowaar door de zaal. Jensen toonde eindelijk eens zijn meerwaarde voor Prefaxis, niet alleen in opslag. Aanvallend bleef hij dit keer ook boven water: 22-17. Het kon en zou ook niet meer misgaan in dat spel. Coach Castellani moest in set drie al ingrijpen met wissels omdat zijn ploeg vier punten in het krijt stond: Raymaekers en Finoli gingen er af voor Broshog en Pinheiro. Bij Menen kende Kvalen een dipje met drie mislukte aanvallen op korte tijd: Menen van 8-3 naar 9-10. Wanneer Ver Eecke ook een blok op zijn weg vond, was het opeens 12-16. En toch werd het nog spannend: Maaseik kreeg een rood karton onder de neus geschoven en de kloof werd herleid tot 1 puntje. De outsmash van Pereyra zette de Vauban weer in lichterlaaie: 22-22 maar de ace van diezelfde Pereyra nadien was beslissend.

Het bezorgde Menen een mentale oplawaai. In set vier moest de grensclub direct vijf punten in de achtervolging. Maaseik kon zich beperken tot controleren. Via 9-14 stoomden de Limburgers verder naar matchwinst.

Het wordt een drukke week voor Menen dat het woensdag in eigen zaal opneemt tegen ASUL Lyon. Een belangrijke wedstrijd in het kader van de Europese Challenge Cup. Prefaxis won de heenwedstrijd in Frankrijk met 0-3 en heeft straks dus aan twee sets in eigen zaal voldoende om door te stoten naar de halve finales. Daarin zou het Novy Urgenoy uit Siberië treffen. Menen speelde in de clubgeschiedenis één keer de halve finales in die Europabeker maar werd in die fase uitgeschakeld door het Poolse Czestochowa.

(MPM – foto’s MPM)

Menen zakt naar vijfde plaats

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier