Menen wipt over Puurs

(Foto MPM)
Redactie KW

Prefaxis heeft in eigen zaal Puurs geklopt met 3-0. Setstanden waren: 25-19, 25-23 en 25-23.

Coach Dardenne koos voor het duo Ver Eecke-Urnaut op de hoek, daardoor startte Anachkov op de bank. Maar ook zonder de Bulgaar deed Menen het goed. Ver Eecke sloeg een eerste kloof bij 7-5. Puurs stelde daar weinig tegenover. Aanvankelijk deed het middencompartiment het nog behoorlijk, maar er kwam te weinig steun van Rosiers die een handvol missers liet optekenen. Wanneer van Haarlem aan service kwam bij 22-18, was het over voor de bezoekers.

De Antwerpenaren liepen vier punten uit in set twee maar Cox (ex-Puurs) bracht zijn club terug tot 10-10. De grimmigheid nam toe, het kon vanaf dan alle kanten uit. Eerste blokte Urnaut Menen naar 16-15 daarna zorgde een sterke servicereeks van Van Rekom voor de ommekeer (18-21). De thuisploeg had nog genoeg reserves om het tij opnieuw te doen keren. Sinnesael legde de basis met zijn opslag, Cox deed de rest.

In set drie moest Diefenbach aan de kant bij Puurs. Koekelkoren (setter) nam de plaats in van de middenman. Maar dat deerde de bezoekers niet: aan de eerste technische time-out hadden ze al een bonus van twee punten bijeengespeeld. Bij 6-10 zag het er weer bedenkelijk uit voor Dardenne en zijn troepen maar dat was buiten Sinnesael gerekend. De kapitein blokte Menen weer langszij (13-13). Cox nam Menen op sleeptouw en tekende voor de 16-13. Deroey leek nog roet in het eten te gooien (19-20) maar dankzij een efficiënte Urnaut veerde Menen net op tijd weer recht. Sinnesael benutte de eerste matchbal met een blok.

Woensdag neemt Menen het in eigen zaal op tegen het Antwerpen van Kris Tanghe dat nog in volle strijd is voor de titelfinales.

(MPM- foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier