Menen verzekert zich van de derde plaats

Redactie KW

Na een vlotte 3-0-zege tegen Guibertin heeft Par-ky Menen zijn derde plaats in de reguliere competitie veilig gesteld. Setstanden waren 25-18, 25-14 en 25-18.

De man in vorm bij Menen, Gilles Vandecaveye, houdt nog steeds Janusz Gorski uit de ploeg. Ratko Peris startte dus met de zeven basisspelers die eerder deze week nog Europees succes oogsten.

Par-ky kon al snel afstand nemen na een rotafout bij de bezoekers en de 8-5 kreeg Menen ook zomaar cadeau. Wanneer ex-Menenspeler Aljosa Urnaut een blok op zijn weg vond, bedroeg de Meense voorsprong al vijf punten. Winkelmuller behield die kloof (16-11) en zou die blokkerend zelfs nog uitdiepen tot 21-15, Vandecaveye bezorgde Menen ook het volgende punt en hij toonde zijn receptionele kwaliteiten bij 24-17.

Tweede set

Guibertin moest na een dramatische start bij 4-1 meteen al naar de kant voor een donderpreek van coach Van Der Bracht. Meteen nadien mokerde de Waalse opposite de bal weer buiten. Bij Par-ky ging het scoren – met Winkelmuller voorop – een pak makkelijker: 11-4 en weer een time-out voor de bezoekers. Guibertin hielp alweer een handje met een nieuwe opstellingsfout en Ver Eecke pompte nog wat extra in de ploeg: 16-8 en 18-9. Peris kon zich vanaf dan al een luxewissel veroorloven: Sinnesael naar de kant voor Andriessen. Ook na die wissel verslapte de thuisploeg niet: 21-11!

Derde set

Guibertin spartelde in het derde bedrijf dan toch wat tegen. Meer zelfs: na een punt van Urnaut en een outsmash van Winkelmuller klommen de bezoekers op 4-7. Menen ging toch met een minimale voorsprong naar de kant omdat Guibertin een derde opstellingsfout liet noteren. De frustratie die eruit volgde, leverde alleen maar geel op en een beetje later ook een nieuwe achterstand: 13-10. Par-ky weer helemaal gelanceerd. Guibertin stond erbij en keek ernaar.

Volgende week gaat Menen op carnavalsbezoek naar Aalst met een champagnebus vol Meense supporters. Het feest kan al voor de match beginnen want de grensploeg zal de reguliere competitie sowieso als nummer drie afsluiten.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier