Menen verslikt zich in hekkensluiter Gent

Redactie KW

Prefaxis heeft een pijnlijke 3-1-uitschuiver gemaakt bij de rode lantaarn Gent. Setstanden waren: 25-22, 25-20, 25-27 en 28-26. Menen liet daarmee de kans liggen om naar een tweede plaats te klimmen.

Coach Andelhof startte weer met Jolan Cox ten nadele van Balduyck. Louati werd in de aanvangsfase duidelijk geviseerd in receptie door de Gentse spelers. de Fransman bleef moeilijk boven water zodat de thuisploeg snel vier punten kon uitlopen (9-5). Menen heeft kwaliteit in de rangen, dat is geweten. Cox en Louati demonstreerden en keerden het tij (10-11). Sinnesael pakte nadien uit met goede opslagen om Gent even uit het lood te slaan (16-19). De Meense receptie bleef miserie ondervinden en dat draaf de thuisploeg naar 21-20. Martinez Gion viel dan in en maakte serverend indruk. Het zou echter niet volstaan.

Moeilijk te bedreigen

Rampscenario in set twee met 0-5 door Meense blunders. Prefaxis moest vechten voor elk punt en het beet een beetje van de achterstand weg. Ver Eecke zette de 9-11 op de bordjes. Het rendement van Louati geraakte maar niet op peil waardoor het moeilijk was om Gent echt te bedreigen. Wanneer Ver Eecke via de netrand buitenknalde stond het al 20-16. Andelhof bracht dan Cosemans en Balduyck tussen de lijnen maar de achterstand was al te groot geworden. Vandecaveye knalde het setpunt snoeihard op het parket.

Martinez Gion en Balduyck mochten beginnen aan het derde spel. Wissels die Menen goed deden. Sinnesael -aarzelend gestart- pakte uit met blocks en vond nu ook in de aanval de gaatjes: 10-14. Louati liet Menen met vier punten bonus naar de tweede technische onderbreking gaan. Maar nadien herviel Menen weer in de receptiefouten. Ook Lemay deelde bij 19-18 in die malaise. Prefaxis schoot zichzelf weer in de voet door niet af te werken bij 22-24. Het was de sterk ingevallen Cosemans die het dan maar blokkerend afmaakte.

De Limburger bleef staan in het vierde spel. En ook nu weer blokte Cosemans zijn team op voorsprong. Het zou nog een spannend kijkstuk worden, maar Menen moest toch buigen tegen een trefzeker Gent.

(Maxime Petit/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier