Menen verliest spannende vijfsetter van Aalst

© Foto MPM
Redactie KW

Prefaxis heeft op de openingsspeeldag een punt gepakt tegen Aalst, het voormalige Asse-Lennik. Toch waren de supporters en de spelers niet tevreden na een wedstrijd waarin de ref een prominente rol speelde. Setstanden waren 22-25, 24-26, 25-20, 25-20 en 12-15.

Coach Peris kon geen beroep doen op Dries Heyrman (knieblessure) en op Robbe Vandeweyer (rug). Dedeyne verhuisde daardoor naar het middencompartiment waar Sinnesael na zijn schouderoperatie wel van dienst kon zijn.

Aalst begon met good old Frank Depestele aan service en hij zette direct de 0-4 op de bordjes. Menen reageerde eveneens van aan de opslaglijn via Gorski (5-6). Even later mokerde Sinnesael de 12-12 op het parket, maar nadien geraakte Sarnecki nog moeilijk tot scoren. De time-out van Peris bij 14-18 bracht geen kentering. Bij Menen claimden ze een punt na een netfout van Aalst, maar terwijl het net nog natrilde ging was de score toch voor de bezoekers (15-19). Dedeyne en Gorski hielden hun ploeg in het spoor, maar Pekmans zette Aalst toch op 0-1.

Menen verliest spannende vijfsetter van Aalst
© Foto MPM

Prefaxis kwam met een ander gelaat voor de dag in set twee. Sarnecki begon te scoren en de blokwerking rendeerde. Johan Devoghel (ex-assistent van Menen) moest soelaas zoeken in een time-out bij 11-7 en Aalst kwam langszij via de ondertussen ingevallen Abinet (18-18). De bezoekers namen de rol over en hun tweede setbal was ook de goede: Depestele viseerde Lemay in receptie die een zeldzame, maar dure misser liet optekenen.

Ver Eecke herstelde de vroege achterstand van zijn ploeg en Gorski – dé toptransfer van Menen – scoorde ook vlotjes én spectaculair. Ver Eecke bleef op hoog niveau acteren en duwde naar 15-13 om even later ook een mooie pipe-aanval af te ronden: 21-17, de aansluiting was een feit.

Bij Aalst liet Depestele nog maar eens zien klasse zien. Met gevarieerde passes leidde hij naar 8-10, maar het was Sinnesael die Prefaxis naar 22-19 blokte. Ook op setpunt stond de kapitein – die nog maar twee weken geleden onder het mes ging – weer op de juiste plek.

Menen verliest spannende vijfsetter van Aalst

De scheidsrechter eiste een hoofdrol op in de belle waarin de thuisploeg zich weer bekocht voelde na een zoveelste discutabele beslissing in hun nadeel. Sinnesael blokte zijn frustratie eraf: 5-4. De wedstrijd won niet alleen aan spankracht, ook het niveau mocht er best wezen. Helaas voor Menen onthield de scheids de thuisploeg nadien weer een punt. De zaal stond in lichterlaaie, maar het was wel 8-11 voor Aalst. Prefaxis haalde die achterstand niet meer op.

Volgende week speelt Menen weer in de Vauban. Dan komen de spelers van Waremme uit Luik op bezoek. Bij Prefaxis hopen ze de geblesseerden Vandeweyer en Heyrman te kunnen recupereren.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier