Menen strandt in kwartfinales Challenge Cup

Na de 1-3-nederlaag uit de heenmatch werd de return 3-0 voor Olympiacos. © MPM
Redactie KW

Geen verrassing voor Par-ky in Europa, dat met de billen bloot ging in Griekenland. Na de 1-3-nederlaag uit de heenmatch werd de return 3-0 voor Olympiacos. Menen stoot dus niet door naar de eindfase met de beste vier ploegen.

Andriessen nam logischerwijs de plaats in van kapitein Sinnesael, die in België bleef met een infectie. Vandecaveye kwam ook tussen de lijnen terwijl Gorski op de bank startte. Olympiacos wettigde in de openingsfase de status van favoriet met een blok op Julien Winkelmuller. Een mindere receptie en een outsmash van Vandecaveye duwden Peris al vroeg in een time-out (11-7).

Menen kon maar heel even doen alsof het terug zou kunnen knokken want een nieuwe receptiemisser en een blok op Winkelmuller gaven de thuisploeg – gesteund door een luidruchtige aanhang – een grotere bonus. Bij Menen hield iedereen de adem in wanneer Folguera bij 22-16 behoorlijk hard in botsing kwam met de ingevallen Vercruyssen toen ze beiden een bal wilden redden. Folguera moest naar de kant om te bekomen maar kon in set twee gewoon weer spelen. Ook Gorski maakte zijn opwachting terwijl Vandecaveye in de huppelhoek bleef.

Op de rand van de uitschakeling

Par-ky startte met een dramatische 4-0 maar bleef toch in de set dankzij opslagwerk van Gorski en de sterk spelende Winkelmuller (in de inleidende beurt goed voor een offensieve 8 op 11). Maar ook Aleksiev kan een potje serveren en dat demonstreerde hij maar al te graag: 10-7 na een ace. Rauwerdink gaf Menen van hetzelfde laken een broek: 16-11 en de Menenaars op de rand van de uitschakeling. De laatste bezoekende wapenfeiten kwamen van Andriessen (blok bij 19-15) en van Maddens met een ace (19-16). Daarna stelde Olympiacos de kwalificatie veilig.

Peris liet in het derde spel wat basispionnen rusten met het oog op het vervolg van de competitie. Menen klampte nog even aan maar Piraeus liet geen setwinst meer toe.

Par-ky verlaat Europa niet helemaal met een goed gevoel want het had toch gehoopt om iets te kunnen forceren in Griekenland. Alle ogen zijn nu gericht op de competitie waar het zaterdag een zeer belangrijk duel speelt in en tegen Aalst. Bij winst kunnen de grensjongens de play-offs al ruiken, bij verlies neemt de druk toe.

(MPM)

Setstanden: 25-17, 25-19 en 25-21

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier