Menen slaat Asse-Lennik knock-out

© VDB

Menen heeft in een spannende wedstrijd kunnen winnen van Asse-Lennik. Het werd 3-2 na een spannend spektakel. In de laatste set vergaten de bezoekers de klus af te maken waardoor ze een kruis mogen maken over de titelfinales. Setstanden waren: 26-24, 18-25, 25

De start beloofde niet veel goeds voor de thuisploeg dat direct vier punten in het krijt stond. Menen vond een tweede adem na die onderbreking en knaagde de achterstand beetje per beetje weg. Cox kwam helemaal in het spel en wanneer ook Asse-Lennik meewerkte met rechtstreeks fouten, kwam Prefaxis weer langszij (15-15). Daarna zou het verschil komen van aan de servicelijn: eerst Cox (23-23), daarna Anachkov (25-24 en 26-24).

Een ace van Radovic zette Menen op 3-1 maar daarmee is het goede over set twee gezegd. Asse-Lennik drukte door, Menen knoeide van aan de opslaglijn. Het Brabantse blok stond als een huis: Parres blokte zijn ploeg naar 14-20 en ook de setbal verzilverden de bezoekers dankzij een zoveelste muur (18-25).

Sinnesael vindt het welletjes

Een betwistbare ace van hoofdrolspeler Cox zorgde voor een driepuntenkloof (15-12) maar de Brabanders gaven zich niet gewonnen. Andringa trof raak bij 17-16 en kwamen na een outsmash van Cox zelfs weer langszij. En dan vond kapitein Sinnesael het welletjes: met een dubbel blok loodste hij Prefaxis naar 23-20. Anachkov klaarde de klus op setpunt.

In set vier ging Menen goed mee tot 5-5, daarna nam Asse-Lennik weer de bovenhand. Vooral Overbeeke toonde zich weer als gesel voor de Menenverdediging. Ook in de belle sloeg hij zijn ploeg op voorsprong (16-17), maar Prefaxis vond toch nog genoeg energie om de match in een zinderend slot vol dubieuze fasen naar zich toe te trekken.