Menen ondanks winst niet zeker van Play-Offs

Volgende week wordt het misschien nog een heel klein beetje bibberen voor Menen. © MPM
Redactie KW

Par-Ky had tegen Aalst een driepunter nodig om mathematisch al zeker te zijn van een plaatsje bij de beste vier. Dat lukte niet (3-2) en zo wordt het volgende week misschien nog een heel klein beetje bibberen in Zoersel.

Ratko Peris spuwde in aanloop naar de topper zijn gal over de huidige competitieformule. Hij kan er niet bij dat zijn ploeg na een mooie derde plaats in de reguliere competitie nog moet knokken om zich te plaatsen voor de effectieve play-offs met de vier beste ploegen uit België.

Menen had vorige week zaterdag tegen Aalst gespeeld en kwam in de Ajuinenstad zeer goed weg met één puntje, want de grensploeg had eigenlijk een mindere prestatie afgeleverd die bol stond van de directe fouten. De 21 blokpunten die de Menenaars tegen kregen, maakten Peris ook niet meteen happy.

Met een lekker gevoel naar de kant

De coach koos voor Gorski in de basis ten nadele van Gilles Vandecaveye. De Pool was meteen goed voor een paar punten: 3-1. De verdedigende acties aan weerskanten konden bekoren in de beginfase en Menen kon na een voetfout van van Walle met een lekker gevoel naar de kant bij 8-6.

Maar serverend kan Aalst vernietigend uithalen en dat bevestigden van Walle en Staszewski: opeens 13-17. Menen herstelde zich via Fasteland en Winklemuller, die eindelijk voorbij de Aalsterse muur kwam (18-18), maar dan stak het Meense receptieprobleem weer de kop op: in één ruk naar 18-25.

Extreem hoog thrillergehalte

Net als in het vorig spelletje begon Par-ky het overtuigendst met 8-6 na een outsmash van Makinen. Na de 17-12 zag Menen de voorsprong weer helemaal slinken, niet toevallig met de opslagen van Wendt naar 18-18. De beste papieren weer voor Menen bij 23-21, van Walle acete weer naar 23-23. Het vervolg was volleybal met een extreem hoog thrillergehalte en wisselende kansen. Sinnesael blokte Staszewski op het perfecte moment af: 30-28.

De ref haalde zich de woede van diezelfde Sinnesael op de hals wanneer een duidelijke netoverschrijding onbestraft bleef. Aalst scoorde de twee volgende punten: 4-7 en diepte de kloof nog uit tot 9-13 na de outsmash van Gorski. Vandecaveye mocht de meubelen proberen te redden toen het al 15-20 stond. Daar slaagde hij niet meer in.

Par-Ky heeft bij Zoersel nog één puntje nodig om zeker te zijn van play-off 1

Met een 5-1 via Sinnesael leek Menen weer op het juiste spoor, maar dat was buiten de onvermijdbare Staszewski gerekend, die reduceerde tot 6-5. Ondertussen verving Andriessen Fasteland in het midden en die scoorde ook de 12-9. Een daaropvolgende Ajuinse netfout ontketende heel wat bezoekend protest. Colson verloor even de controle en hing aan de scheidsrechterstoel. Het leverde een rood karton op en een punt voor Menen.

Aalst spartelt tegen

De thuisploeg walste opeens over de tegenstand met voorop de ingevallen Basile Andriessen: via 21-12 naar de tiebreak. Daarin zetten Winkelmuller en Gorski de toon (6-1). Aalst spartelde toch nog zeer fel tegen tot 16-16.

Zaterdag gaat Menen op bezoek bij Zoersel, de laatste uit de C-poule van de PO-kwalificaties. Par-Ky heeft daar nog één puntje nodig om zeker te zijn van play-off 1.

(MPM)

Setstanden 18-25, 30-28, 19-25, 25-17 en 18-16

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier