Menen leider af na 3-1-verlies bij VH Leuven

Jelle Sinnesael pept zijn troepen op na een punt. © MPM
Redactie KW

Par-Ky is puntenloos teruggekeerd uit Leuven. Het verloor met 3-1 en is zo ook de leidersplaats kwijt.

Ratko Peris begon met dezelfde spelers die Maaseik vorige week nog een oplawaai verkochten. na een evenwichtig begin (10-11) nam Menen de bovenhand en Julien Winkelmuller dreef Leuven in een time-out bij 15-20. De Fransman zou ook het setpunt voor zijn rekening nemen.

Een heel ander scenario na de kampwissel waarin zowel Gorski als Winkelmuller maar niet tot scoren kwamen. Het deed Leuven uitlopen tot 4-0 en Simon Peeters -vorig seizoen nog revelatie bij Antwerpen- deed met 8-3 nog wat extra zout in de wonde. Na een blok op Gorski bij 20-13 leek de set binnen voor VHL, maar dat was buiten Par-ky gerekend. Ondertussen deed Vandecaveye tussen de lijnen ten nadele van Anshel Ver Eecke, die nochtans 5 op 10 haalde in aanval maar receptioneel onder de 50% bleef hangen. Gorski wist weer wat scoren was en Sinnesael blokte Menen nog iets dichter. Hofmans maakte toch de 25-23.

Ingebeelde netfout

Vandecaveye bleef staan in set drie en Rikberg -met een ontgoochelde 25% in receptie- moest zijn liberopositie afstaan aan Van de Pontseele. Maar hoe erg Menen ook probeerde, de recepties waren te matig om weer een vuist te maken. Sinnesael mokerde de 4-1 buiten. Winkelmuller nam zijn ploeg weer op sleeptouw en duwde door tot 9-13. Een -volgens de Menenspelers- ingebeelde netfout bracht VHL weer langszij (14-14) maar de machine van Winkemuller draaide nog steeds op volle toeren. Wanneer hij ook een blok forceerde bij 19-20 en Gorski net erna nog eens een muur optrok, kon Menen de setwinst al ruiken. Leuven won echter een fraaie rally (23-23) en bleef in een spannend setslot ook het koelbloedigst.

Eerste nederlaag

In set vier ging Par-ky nog mee tot 6-6 maar dan sloegen de jongens van coach Eyckmans weer een kleine kloof. Peeters en Hofmans scoorden aan de lopende band, maar het belette Menen toch niet om met 16-14 en 21-18 weer de beste papieren te hebben. Net toen iedereen zich opmaakte voor een tiebreak, sloeg Leuven weer keihard toe.

Meteen de eerste nederlaag van het seizoen voor de grensjongens die nu Roeselare alleen aan de kop van het klassement zien. Sinnesael en co. hebben genoeg tijd om te bekomen van de nederlaag want volgend weekend zijn ze vrijgesteld. De volgende wedstrijd op 21 oktober is er ééntje in de Vauban tegen VDK Gent.

(MPM)

Setstanden: 20-25, 25-23, 28-26 en 25-23

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier