Menen komt thuis niet verder dan één set tegen Maaseik

Redactie KW

Par-Ky Menen heeft een slechte zaak gedaan in de titelstrijd door met 1-3 te verliezen van Maaseik. Setstanden waren 20-25, 25-18, 16-25 en 16-25. De Limburgers zijn na deze zege wel zo goed als zeker van de titelfinales.

Coach Peris beloonde Andriessen met zijn stevige prestatie tegen Aalst met een basisstek. Bij Maaseik geen verrassingen waar de ploeg tussen de lijnen kwam die Roeselare het nakijken gaf.

De Limburgers onderstreepten hun favorietenrol met Gevert en Maan die naar 2-7 serveerden, de tegenreactie van Winkelmuller en Andriessen leidden naar 9-11. De thuisploeg maakte te weinig indruk van aan de opslaglijn om Noliko echt te verontrusten. Rychlicki kende wel succes in dat onderdeel. De 14-21 leek toen al onoverbrugbaar, maar de ingevallen Vercruysse dwong coack Banks toch nog in een time-out bij 20-24.

Menen komt thuis niet verder dan één set tegen Maaseik

Menen ging verder op de positieve vibes uit het slot van de eerste set om via 5-2 naar 12-8 te hollen via Gorski die nog steeds zijn handtekening niet zette bij Maaseik. Misschien springt de deal toch nog af. Ondertussen slopen de Limburgers weer in het spel met de onvermijdbare Gevert. Een discutabele fase eindigde in het voordeel van Par-ky na overleg met de lijnrechter. De thuisploeg putte er zwaar de kracht uit om weer naar 17-13 te snellen via Winkelmuller. Nadien sloeg Gorski een ace (18-13), Sinnesael deed identiek hetzelfde bij 20-15 en ook Andriessen kreeg de bal loepzuiver in het hoekje alhoewel hij de bal eigenlijk verkeerd raakte. Het zou de supporters worst wezen want de 1-1 blonk op het scorebord. Een opgefokt Maaseik viseerde nadien de libero Silva om naar 1-9 te vliegen. Winkelmuller zette daar ook twee winnende opslagen tegenover maar de Fransman was ondertussen wel het scoren verleerd: 8-18 na een wilde outsmash. De Gevertshow duurde onverminderd voort (15-22), in schril contrast met de makke invalbeurt van Fasteland die wel garant stond voor het eerste punt in set vier.

Maar het verweer van Menen was niet krachtig genoeg om de Maaseikmachine nog te doen stokken. Na de 10-16 moesten Sinnesael en co. zich nog slepen naar het eind.

Par-ky Menen kan niet lang stilstaan bij deze nederlaag en komt zaterdag weer in actie. Het gaat dan op bezoek bij Aalst waartegen het afgelopen vrijdag nog de volle buit pakte.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier