Menen heeft geen kind aan Borgworm

Redactie KW

Wat doorgaans als een verraderlijke verplaatsing beschouwd wordt, is zondag uitgedraaid op een rustige wandeling door het Luikse park. Borgworm kwam er in eigen zaal niet aan te pas tegen Prefaxis dat met de nieuwe overwinning mooi in de subtop blijft hangen.

Setstanden waren 20-25, 16-25 en 13-25.

De spelers van Menen hadden een vermoeiende trip naar Estland in de benen waar ze de heenmatch van de achtste finales van de Challenge Cup eerder deze week verloren. Op bezoek bij staartploeg Borgworm wilde Prefaxis de nederlaag maar al te graag doorspoelen met een zege.

Menen moest het nog steeds doen zonder libero Julien Lemay en in het middencompartiment zag Dries Heyrman zijn knappe invalbeurt in Estland niet beloond met een basisplaats. Juricic opteerde centraal voor het duo Sinnesael-Smit.

Het eerste bezoekende punt kwam op naam van Kvalen die vorige week tefen Gent nog indruk maakte. Maar ook de anderen vonden gemakkelijk de weg naar het parket: bij de 4-6 had setter Valkiers al elk van zijn aanvallers succesvol aangespeeld. Bij Borgworm kwam veel druk op de schouders van Leonard de Schijver, maar hij wist maar één punt te puren uit vier aanvallen. Menen bouwde daardoor een bonus van twee punten uit. Borgworm probeerde de Meense receptie te ontwrichten: Vandeweyer werd geviseerd maar hield zich in de beginfase goed staande. Ver Eecke geraakte er aanvallend helemaal door en scoorde de 13-15. Kvalen maakte er na 3 op 4 in aanval zelfs 17-20 van en dat zette zijn ploeg op rozen.

Menen ging nadien gewoon verder met de demonstratie. Bogdanovic zakte helemaal weg bij Borgworm terwijl Ver Eecke van Prefaxis zowel serverend als aanvallend op het voorplan bleef: 7-11 en time-out voor het thuisteam. Niet dat dat zoden aan de dijk bracht want daarvoor acteerden de plaatselijke aanvallers veel te zwak. Het verschil aan de tweede technische time-out bedroeg al vijf punten. Ver Eecke -weer hij- eiste de bal op voor 14-21. Ook invaller Peter Jensen werd door de klaarkijkende Valkiers nog een punt gegund. Borgworm gewoon weggespeeld.

Toch zouden de Luikenaars herademen in het derde spel. De invallers stuwden de ploeg naar 6-4 maar de ingevallen Heyrman toonde nog maar eens zijn waarde: 6-6. Borgworm herviel dan in de gebruikelijke dip waardoor Prefaxis op automatische piloot kon spelen met vier opeenvolgende punten. Het Luikse licht zou niet meer aan gaan, Menen pakt zo een belangrijke driepunter zonder al teveel energie te verspillen.

Menen heeft geen kind aan Borgworm

Prefaxis moet deze week weer Europees aan de bak. Het ontvangt woensdag in eigen zaal het Estse Pärnu. Als Menen verder wil bekeren, dan moet het met 3-0 of met 3-1 winnen en ook nog de bijkomende golden set naar zich toetrekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier