Maud Catry haalt finale van beachmanche in Kortrijk

Maud Catry en Els Vandesteene. © (Foto Kurt)
Redactie KW

Op de beachmanche in Kortrijk bereikte het duo Catry-Vandesteene de finales. Publieksliefhebbers Louis en Lander Vandecaveye raakten niet verder dan de kwartfinales. Winst was voor de topfavorieten Koekelkoren-Van Walle. Bij de dames won het duo Van den vonder-Cools.

De vele toeschouwers op de Grote Markt genoten van een zonovergoten finaledag. Bij de heren zat het tornooi er verrassend vroeg op voor de broers Louis en Lander Vandecaveye. In de kwartfinales was het duo Colson-Deroey duidelijk te sterk met 13-21, 15-21. Ook voor Menenaar Anshel Ver Eecke en zijn beachpartner Tim Lemmens waren de kwartfinales het eindstation. Het beachduo verloor in twee sets (21-17, 21-14) van Douwen-Urnaut. Dries Koekelkoren en Tom van Walle maakten hun favorietenrol helemaal waar. In de finale trokken ze met 21-17, 21-16 aan het langste eind tegen Colson-Deroey.

Sterke Maud Catry

Bij de dames kwam streekgenote Maud Catry sterk voor de dag. Aan de zijde van Els Vandesteene schopte ze het tot in de finales. Daarin moest het duo wel duidelijk haar meerdere erkennen in Lisa Van den vonder en Sarah Cools. Het werd 21-14, 21-19. Volgende week staat de beachmanche van Ieper op de agenda.

(JD – Foto Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier