Matthijs Verhanneman niet mee naar EK

Matthijs Verhanneman (uiterst rechts) mag dan toch niet mee naar het EK. Stijn D'Hulst, Pieter Coolman en Stijn Dejonckheere moeten het zonder hun Knackmaatje doen. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

De Roeselaarse receptie-hoekspeler kreeg van bondscoach Dominique Baeyens te horen dat hij uit de selectie valt die volgende week woensdag afreist naar Bulgarije voor het Europees kampioenschap.

Matthijs Verhanneman sukkelde de voorbije maanden met de rug nadat hij eind vorig seizoen uitviel tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, de titelmatch van Knack Roeselare in sporthal Molenbos van Asse-Lennik. De receptie-hoek van de landskampioen zag de voorbije zomer zo de World League aan zich voorbijgaan wegens een rust- en revalidatieperiode.

In voorselectie van 16

Maar Verhanneman werkte de voorbije weken keihard om tegen het EK weer zijn oude niveau te bereiken. Dat leek ook te gaan lukken, want hij trainde al weer voluit mee met de Red Dragons en zat in de voorselectie van 16 spelers. Vorig weekend mocht Verhanneman ook twee keer invallen in de oefenwedstrijden tegen Finland, maar de definitieve selectie haalt hij dus uiteindelijk niet…

Rousseaux wel

Het EK begint voor de Belgische nationale ploeg op vrijdag 9 oktober met een match tegen Polen en kort voor de afreis van volgende week woensdag naar Varna zou bondscoach Dominique Baeyens nog twee afvallers moeten aanduiden. Een daarvan is dus Matthijs Verhanneman omdat bondscoach Baeyens vindt dat hij na zijn blessure nog te weinig matchritme heeft. Tomas Rousseaux, die afgelopen weekend nog naast de boot viel, mag dan wel weer mee naar Bulgarije, net als de Knackspelers Stijn Dejonckheere, Pieter Coolman en Stijn D’Hulst.

België is op het EK ingedeeld in een poule met Polen, Wit-Rusland (match op 10 oktober) en Slovenië (match op 11 oktober). De kwartfinale halen wordt alvast geen sinecure, want de voorbereiding verliep de jongste weken niet van een leien dakje. Zo konden de Red Dragons de voorbije weekends slechts 1 van de 6 oefenwedstrijden tegen Estland en Finland winnen. Komende maandag volgt in Schiervelde nog een ultieme oefenmatch tegen Knack Roeselare.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier