Mathieu Vanneste naar EK volley U20 in Nederland

Mathieu Vanneste. © VDB
Redactie KW

Terwijl de meeste volleyballers genieten van een welverdiende rustperiode of hun conditie op peil houden met beachvolley bereiden de betere jeugdspelers zich intensief voor op het Europees kampioenschap U20, van 14 tot 22 juli in België en Nederland.

Voor streekgenoten Mathieu Vanneste (19) uit Loppem en Kevin Bossée (18) uit Ichtegem is dit internationaal tornooi het ideale podium om te tonen wat ze in hun mars hebben. Seppe Rotty (17) uit Torhout zat ook in de selectie, maar moet door een polsblessure jammer genoeg verstek geven. “Ik moest passen voor de voorbereidende trainingen en oefenwedstrijden, waardoor ik uit de selectie viel. Toch wel jammer, maar binnenkort ben ik terug helemaal hersteld en dat is het belangrijkste”, aldus de talentrijke Torhoutenaar.

Zowel Kevin Bossée als Mathieu Vanneste zijn ervan overtuigd dat het niet simpel wordt om de poules te overleven. “Met landen als Italië, Frankrijk en Rusland in onze reeks treffen we alle kleppers in de voorronde. We moeten zeker twee wedstrijden winnen om te kunnen doorstoten naar de finaleronde in Nederland. Het wordt zwaar, maar we zullen het beste van onszelf geven.”

In de laatste voorbereidingsfase in aanloop naar het EK spelen de jongens van coach Kris Eyckmans nog twee oefenwedstrijden tegen Frankrijk. “We speelden eerder al tegen Nederland en Spanje, maar in de wedstrijden tegen Frankrijk zal moeten blijken of we klaar zijn voor het grote werk. We hebben al heel wat progressie gemaakt en de groep raakt er stilaan van overtuigd dat we niet op voorhand kansloos zijn”, aldus Mathieu Vanneste.

Het is al vaker gebleken dat niet enkel individueel talent volstaat om een goed figuur te slaan op een internationaal tornooi. “We zijn wellicht niet de meeste getalenteerde lichting volleyballers, maar we vormen een heel hechte groep. Zowat alle spelers komen uit de Topsportschool in Vilvoorde. Onze coach kent ons door en door, want hij geeft er les. Dat is een ontegensprekelijk voordeel”, getuigt Kevin Bossée, die rotsvast gelooft in de kansen van de nationale ploeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier