Marke-Webis wipt weer naar de tweede plaats

Redactie KW

Na een eenvoudige zege bij de nummer vier Zoersel klimt Marke-Webis weer naar de tweede plaats. Het werd 0-3 met als setstanden 16-25, 21-25 en 20-25.

Coach Van Huffel kon nog steeds geen beroep doen op goudhaantje Olivier Coussens die nog sukkelt met de rug en vervangen werd door Brecht Dewyspelaere. Lander Vandecaveye -nochtans lekker op dreef de voorbije weken- moest woensdag de training staken met wat last aan de knie. Zijn plek werd ingenomen door Neil Oerlemans die zo zijn tweede basisplaats te pakken had.

Marke-Webis nam de beste start en maakte na de 8-10 het verschil van aan de opslaglijn. Louis Vandecaveye maakte ook weer zijn puntje en trok zijn ploeg naar 11-16. De fusieploeg bleef maar stevig op het gaspedaal drukken, Zoersel kon niet meer volgen.

In de tweede beurt hield Zoersel tot 9-9 de schijn hoog alvorens Marke-Webis weer uithaalde van aan de opslaglijn. Voor de thuisploeg het goed en wel besefte, stond het al 12-17. Een paar individuele foutjes bij de groenhemden, brachten Zoersel toch nog iets dichter.

In de derde set kon Vincart weer vanuit een zetel het spel verdelen. Hij zag zijn ploeg naar 1-5 rennen. Zoersel beet nog even van zich af (14-14). Maar een tiende ace zette Marke-Webis weer op de juiste rails.

Coach Van Huffel reageerde tevreden: “Ik ben verrast dat we hier zo simpel kwamen winnen. Naar vertrouwen toe is dit fantastisch en we willen dan ook zo lang mogelijk onze tweede plaats vasthouden.”

Volgende week staat er weer een topper op de agenda van Marke-Webis want dan komen de buren van Black and White Company Lendelede op bezoek.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier