Marke-Webis wint verrassend vlot van Lendelede

© VDB
Redactie KW

In Liga B won Marke-Webis met de vingers in de neus tegen Black and White Company Lendelede. Het werd 3-0 (25-14, 25-19, 25-18) voor de thuisploeg.

Webis-coach Jan Van Huffel had zijn huiswerk goed gemaakt. Hij vroeg veel servicedruk van zijn spelers en dat loonde. In een mum van tijd stoomde Marke-Webis in de eerste set naar 25-14. Hetzelfde scenario in de tweede set. Marke-Webis legde Lendelede zijn spel op en bouwde al snel een kloofje uit. Halfweg de tweede set leken de bezoekers even het tij te keren, maar Webis zette al snel orde op zaken. 25-19 was het verdict na de kantwissel. De thuisploeg kwam in de derde set niet meer in gevaar en won uiteindelijk met 25-18.

“Iedereen voerde zijn taken uitstekend uit”

“Dit was een totaalprestatie van het hele team”, glimlacht een tevreden Jan Van Huffel. “De organisatie stond pal en iedereen voerde zijn taken uitstekend uit. Vooral met onze service maakten we het verschil. Na de bekermatch tegen Diksmuide waren er twijfels over de fysieke paraatheid van enkele spelers, maar dat was nergens voor nodig. Deze zege is alvast goed voor het vertrouwen.”

(JD – foto Bart)

Marke-Webis A – Black and White Company Lendelede: 3-0

Setstanden: 25-14, 25-19, 25-18

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier