Marke-Webis wint lastige partij in Vilvoorde

Brecht Plasman. © VDB
Redactie KW

Marke-Webis moest afgelopen weekend op bezoek bij de Topsportschool uit Vilvoorde. De bezoekers hadden het niet makkelijk maar wonnen toch met 1-3.

Het begon nochtans goed voor Marke-Webis. Hoewel het niveau niet erg hoog lag en er te veel fouten werden gemaakt in verdediging en aanval kwamen de West-Vlamingen in de eerste set toch 8-14 voor. Daarna begonnen de bezoekers te veel fouten te maken en kwam Vilvoorde terug in de wedstrijd. Te veel fouten en wisselvallige aanvallen zorgden voor 25-22 setwinst voor de thuisploeg.

In de tweede set herpakte Marke-Webis zich een beetje. Hoewel het nog altijd stroef liep werden er iets meer punten gemaakt met de aanval en kon Vilvoorde geen oplossingen vinden. 21-25 was de logische eindstand. In de laatste twee sets was het spel opnieuw voor Marke-Webis. De bezoekers speelden niet op niveau, maar Vilvoorde kon geen vuist maken en moest ook de derde en vierde set aan de bezoekers laten: 20-25 en 21-25.

Onze overwinning is het enige positieve van de avond

Bij Marke-Webis was Brecht Plasman niet tevreden met de wedstrijd. “Het liep algemeen niet goed. Tot dusver was het onze zwakste wedstrijd van het seizoen. Vorig seizoen verloren we zulke wedstrijden, deze keer winnen we wel nog.”

Voor Marke-Webis was het een goed weekend. Leider Achel verloor in Wara Genk en Lendelede en Vosselaar stonden tegenover elkaar. “Onze overwinning is het enige positieve van de avond. Voor de rangschikking was dat heel interessant. Toch zie je dat het dus niet altijd makkelijk is tegen de lager gerangschikte ploegen. We hebben ze misschien wat onderschat.”

Volgend weekend neemt Marke-Webis het op tegen Mendo Booischot. “Het wordt een loodzware wedstrijd. Het is een moeilijk te ontwrichten ploeg, ze spelen heel erg technisch en er is veel opslagdruk. Een overwinning zou natuurlijk leuk zijn. Er is nu een kloof van twee punten met leider Achel en binnen twee weken moeten we daar op bezoek. Het zou leuk zijn als dat een vooruitgeschoven titelmatch zou zijn.”

(SB – foto a-Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier