Marke-Webis wint door goeie service

Redactie KW

VT Marke-Webis Wevelgem won afgelopen weekend met 3-1 van Zoersel. De Liga B ploeg had het moeilijk, maar haalde het door een reeks sterke opslagen.

De eerste set verliep niet zo vlot bij Marke-Webis. De ploeg draaide niet goed en de thuisploeg moest vooral verdedigen. Bij 20-21 leek het moeilijk te gaan worden, maar door een goeie servicereeks op het einde haalden de mannen van Jan Van Huffel de eerste set toch binnen met 25-21.

In de tweede set het verhaal van de vorige wedstrijden: eerste set winnen en daarna de tegenploeg het spel laten maken. De thuisploeg probeerde een vuist te maken, maar Zoersel was te sterk en bracht de bordjes gelijk: 19-25.

In de derde set was er één man die de aandacht naar zich toe trok. Met twee aces bracht Gilles Vandecaveye zijn ploeg op en over Zoersel. De thuisploeg had het daarvoor heel erg moeilijk met het spel van de tegenstander, maar met 25-22 werd het 2-1.

In een wedstrijd waar vooral geknokt werd voor de drie punten serveerde Marke-Webis het best. In de vierde en laatste set kwam Marke-Webis snel 4-8 achter en leken we op een vijfsetter af te stevenen. Gil Vincart bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd met opnieuw een mooie reeks opslagen. Zo stond het halverwege 13-9 en dat kwam Zoersel niet meer te boven. Met 25-18 haalde Marke-Webis de drie punten binnen. Volgende week speelt Marke-Webis de derby tegen aartsrivaal Optima Lendelde.

Marke-Webis – Zoersel 3-1 (Setstanden: 25-21, 19-25, 25-22, 25-18)

(SBH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier