Marke-Webis wint bij Vosselaar

Redactie KW

Marke-Webis heeft zich mooi herpakt na de thuisnederlaag tegen Waasland-Kruibeke. Het ging winnen bij Vosselaar met 2-3. Setstanden waren 25-19, 18-25, 25-20, 16-25 en 14-16.

Vosselaar begon zeer sterk aan het seizoen maar moest later wat gas terugnemen met een plaats in de middenmoot tot gevolg, net onder Marke-Webis. De fusieploeg leek zaterdag op bezoek bij Vosselaar op weg naar een moeilijke avond. Niet dat het zo dramatisch slecht ging maar de jongens van coach Van Huffel waren toch constant op achtervolgen aangewezen (10-9, 16-15 en 21-17). In de slotfase van het openingsspel geraakten Vandecaveye en zijn maats er niet meer door: 25-19.

Marke-Webis toonde zich wel meteen bij de les na de kampwissel en sprokkelde een bonus van vier punten bij mekaar (9-13). Aanvallend ging het een stuk beter en Pourbaix vond in al zijn aanvallers secure afwerkers. Ook serverend werd er geregeld ravage aangericht. Marke-Webis ging vlot naar 18-25.

Al het goede uit het tweede spel ging weer in de vuilbak in set drie. Daarin kwamen de groenhemden er weer amper aan te pas. De 21-13 sprak boekdelen, maar wanneer alles gespeeld leek, veerde MWB weer recht dankzij loeiharde opslagen. Net toen Vosselaar bijna bijgebeend werd (22-20), sloeg de thuisploeg weer een versnelling hoger en 25-20.

De wedstrijd kende heel wat verschillende gezichten. In set vier was het weer allemaal Marke-Webis dat de klok sloeg. Vosselaar zou zich nooit herstellen van de vroege 2-6-achterstand. Vandecaveye mokerde er lustig op los tot 16-25.

In een spannende tiebreak stond MWB constant één puntje voor. Vosselaar gaf zich niet zomaar gewonnen maar moest helemaal aan het eind toch de zege laten aan de mentaal sterke bezoekers: 14-16.

Volgende week staat er met een thuiswedstrijd tegen Achel weer een topwedstrijd op de agenda. Bij Marke-Webis snakken ze naar een stuntzege.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier