Marke-Webis vervangt Vandecaveye door... Vandecaveye

20/04/17 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:08

Marke-Webis uit Liga B heeft zich na het aangekondigd vertrek van Gilles Vandecaveye (21) naar Prefaxis Menen geroerd op de transfermarkt.

Marke-Webis vervangt Vandecaveye door... Vandecaveye

Het heeft zijn vervanger niet ver moeten zoeken want de fusieclub bereikte een overeenkomst met... zijn broer Lander Vandecaveye. De hoekspeler is pas 26 geworden, maar bleef dit seizoen wel aan de kant met een knieblessure. Lander was destijds één van de grootste talenten van zijn generatie en versierde zo ook een transfer naar Prefaxis Menen waar hij aardige dingen liet zien. Nadien speelde Lander samen met zijn broer Louis nog voor Lendelede en VDK Gent. Bij Marke-Webis wordt de oudste Vandecaveye herenigd met Louis.

Het clubbestuur haalt met Ward Coucke nog een receptiespeler met Liga A-ervaring naar Marke-Webis. Ward Coucke kende mooie volleybalperiodes bij onder meer Roeselare, Menen en Waremme. Met acht Belgische titels op het zand wordt hij ook vaak de beachkoning genoemd. De 35-jarige Zultenaar -die de laatste jaren sukkelde met de schouder- komt dit seizoen uit voor Lendelede waar hij nog maar weinig aan de bak komt. Coucke was daarom zelf vragende partij om van club te wisselen.

(MPM/Foto's MPM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!