Marke-Webis verliest zwaar in Nijvel

VT Marke-Webis Wevelgem A kreeg een pak slaag op bezoek bij BW Nivelles. De West-Vlamingen werden met duidelijke 3-0 cijfers naar huis gestuurd.

De eerste set begon aan een laag tempo. Beide ploegen maakten wat foutjes en konden nooit echt overtuigen. Nivelles, dat elfde stond in het klassement, moest de even de wet van de sterkste ondergaan. Toch speelde de ploeg uit Waals-Brabant goed mee en halverwege stond het 17-20. Marke-Webis maakte heel wat fouten en liet Nivelles terugkomen. Het niveau bleef ondermaats en de West-Vlamingen konden het niet afmaken in de eerste set. Nivelles deed de wedstrijd kantelen en haalde de eerste set binnen met 29-27.

In de tweede set was het niveau opnieuw dramatisch bij Marke-Webis. Alles liep verkeerd bij de West-Vlamingen: er was geen aanvalsdruk, de receptie kwam niet en ook de opslag was ondermaats. Nivelles trok zich er niets van aan en haalde de tweede set makkelijk binnen met 25-16.

Ook in de laatste set moest de nummer drie uit het klassement het spel ondergaan. Halverwege stond het al 19-12 en leek ook de laatste set opnieuw uit te draaien op een fiasco. Coach Jan Van Huffel bracht Emmerson Debusschere naar de pass en dat pakte goed uit. Na enkele goeie opslagen van Debusschere kwam Marke-Webis terug tot 22-22. Toch konden de West-Vlamingen niet doorduwen en ook de laatste set werd gewonnen door Nivelles: 26-24.

Bij Marke-Webis was de teleurstelling groot na het verlies: “Het was een oververdiende overwinning voor Nivelles. Ze stonden sterk in het midden en wij maakten te veel fouten. We kregen toch kansen in de eerste set, maar we konden hun spel niet ontregelen. We hebben een heel goeie periode gehad, maar nu zitten we even in een dipje. Vorige week was het ook al niet goed. Onze hoofdaanvaller Olivier Coussens heeft nog altijd last van zijn knie. Hij is heel belangrijk voor onze ploeg, dus zijn blessure speelt zeker mee. Volgende week hebben we nog iets recht te zetten tegen Berlare-Zele want onze ambitie voor plaats drie blijft.” Aldus Brecht Plasman.