Marke-Webis verliest topper in Achel, maar blijft mee aan de leiding

Marke-Webis blijft mee aan de kop in Liga B. © VDB

In Liga B stond de topper tussen Avoc Achel en Marke-Webis op het programma. Leider Marke-Webis kon zonder zorgen naar eerste achtervolger Achel, dat twee keer op rij verloor.

De bezoekers begonnen nerveus aan de wedstrijd. Marke-Webis voelde de druk van de leidersplaats en maakte te veel fouten. In de eerste set werden er niet minder dan zestien rechtstreekse fouten gemaakt en daar profiteerde Achel van. De ervaring bij de thuisploeg nam de bovenhand en na een spannende set was 29-27 het verdict.

In de tweede set ging alles gelijk op. Marke-Webis en Achel waren aan elkaar gewaagd en tot 22-22 leek het opnieuw een lange set te worden. Bij Achel werden er enkele bommen gelost in de opslag, waardoor het uiteindelijk 25-22 werd voor de thuisploeg.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Marke-Webis knokte voor iedere bal in de derde set. De West-Vlamingen speelden erg sterk en de side-out kwam er goed uit. 23-25 was de duidelijke eindstand. Dat niveau werd makkelijk doorgetrokken in de vierde set. Marke-Webis toonde zich een waardige titelkandidaat met prachtig volleybal en was heer en meester. 18-25 en 2-2.

Marke-Webis had dus in de beslissende set de beste kaarten en leek ook op weg naar de zege bij 0-3. Enkele foutjes in de receptie zorgden ervoor dat Achel zich terug in de wedstrijd knokte. Marke-Webis kraakte uiteindelijk in de tiebreak en na een touché in hun nadeel gingen de kopjes naar beneden. Achel haalde het, heel erg nipt, met 15-10 en springt over Marke-Webis naar de eerste plaats.

De West-Vlamingen speelden bij momenten hoogstaand volleybal, maar toch was er ontgoocheling over de verloren wedstrijd. “Het is fantastisch wat we doen, de titelfavoriet bijna op de knieën krijgen. We mogen niet ontgoocheld zijn, maar toch weten we wat we hier laten liggen.” Volgens Brecht Plasman is Achel titelfavoriet. “Het is niet onze doelstelling om kampioen te spelen, van hen wel. Wij willen gewoon zo lang mogelijk meedraaien bovenaan, maar we hebben nog een lastig programma de komende weken.”

Dit weekend is Marke-Webis vrij, maar de week erna is er de derby tegen Lendelede. “De derby willen we altijd winnen. Dat zal een zwaarbevochten duel zijn. Wij spelen bij momenten erg goed en ik hoop dat we dat kunnen verderzetten. Het seizoen is nog lang, maar we zijn al erg fier op wat we al getoond hebben.”