Marke-Webis verliest met 3-2 bij Puurs

Jan Van Huffel zag Marke-Webis goed aan de wedstrijd beginnen. Maar uiteindelijk was het toch thuisploeg Puurs die de volle winst pakte. © MPM

Volleybalploeg Marke-Webis moest zaterdag op bezoek bij Puurs. De thuisploeg verloor nog maar één set in eigen huis en was dan ook uitgetekend favoriet.

Toch was het Marke-Webis dat het snelst uit de startblokken schoot. De opslagdruk lag hoog en in de eerste set was er al snel een kloof . Woensdag had Puurs al bezoek gekregen van Walhain, waardoor de thuisploeg iets vermoeider aan de start kwam. Marke-Webis moest zwoegen maar met 19-25 was de eerste set meer dan verdiend voor de bezoekers.

In de tweede set hetzelfde beeld. Te veel fouten bij Puurs en goed volleybal bij de West-Vlamingen zorgden opnieuw voor een voorsprong halverwege. De thuisploeg verloor nog maar één set thuis, maar zag nu opnieuw Marke-Webis met 19-25 winnen.

Enkele wijzigingen bij de thuisploeg zorgden voor een ander beeld in de derde set. Puurs nam over en Marke-Webis kon het niet afmaken. De thuisploeg kon meer wegen op de verdediging van de bezoekers en met 25-21 werd het opnieuw spannend.

Ook daarna was het Puurs dat het laken naar zich toe trok. Met hoge opslagdruk en enkele scherpe aanvallen werd het opnieuw 25-21 en 2-2. In de beslissende set teerde Puurs op de ervaring van enkele spelers en kon Marke-Webis niet meer recht krabbelen. 15-13 en 3-2 voor de thuisploeg.

Komend weekend ontvangt Marke-Webis Berlare-Zele.