Marke-Webis verliest heenwedstrijd beker bij Packo Zedelgem

VT Marke-Webis Wevelgem A verloor afgelopen weekend met 3-2 op het veld van Packo Zedelgem. Packo, dat twee reeksen lager speelt, wint zo de eerste confrontatie met Marke-Webis in de beker nationaal/divisie. Setstanden waren 27-25, 30-32, 25-21, 19-25, 15-13.

Zedelgem, dat dus twee reeksen lager speelt, mocht iedere set aanvatten met twee punten voorsprong. Marke-Webis kon voor deze wedstrijd niet rekenen op hoofdaanvaller Olivier Coussens. Hij was geblesseerd aan de knie en werd gespaard met het oog op de competitie.

Marke-Webis begon goed aan de wedstrijd. Het niveau lag hoog en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Marke-Webis kwam af en toe voor, maar Zedelgem klampte snel aan. Toch kropen er wat foutjes in het spel van Marke-Webis, Zedelgem profiteerde en kon zo een kloof slaan. Na een spannend slot in de eerste set won Zedelgem met 27-25.

Tweede set

De tweede set begon op dezelfde manier. Het was opnieuw Marke-Webis dat enkele punten kon uitlopen, maar Zeldegem reageerde goed. De mannen van Jan Van Huffel staken nog een tandje bij en maakten deze keer heel wat minder fouten. Zedelgem kreeg nog een setbal, maar die werd snel weggewerkt door Marke-Webis. Daarna vonden de spelers van Marke-Webis het welletjes en haalden ze de tweede set binnen met 30-32.

Derde set

Marke-Webis had vertrouwen getankt uit de tweede set. De mannen van Jan Van Huffel kwamen snel 4-8 voor. Toch slopen er opnieuw wat foutjes in het spel. De libero van Zedelgem speelde een dijk van een wedstrijd en bracht zo zijn ploeg terug op de rails. Zedelgem bracht de stand terug naar 19-19 en Marke-Webis kreeg het deksel op de neus. Met een 25-21-overwinning stond het zowaar 2-1 in het voordeel van Zedelgem.

Vierde en vijfde set

Zedelgem, dat voor iedere bal vocht, speelde ook in de vierde set op een hoog niveau. Marke-Webis had het moeilijk, maar kon deze keer wel afstand nemen. Met een 19-25 stand werd het 2-2. In de laatste set ging de wedstrijd weer op en neer. Toch kon Zedelgem weer profiteren van de vele fouten bij Marke-Webis. De laatste set eindigde op 15-13 in het voordeel van Packo Zedelgem.

Marke-Webis moet dus in de terugwedstrijd op 13 maart vol aan de bak om toch de volgende ronde te bereiken: “Het gaat heel wat beter moeten. We mogen zo’n ploeg zeker niet onderschatten, maar in principe mogen we daar niet van verliezen”, aldus Brecht Plasman. De libero van Marke-Webis had het ook over de vele kansen voor Marke-Webis: “We kregen de kansen om het af te maken, maar we maakten opnieuw te veel fouten. Onze tegenstander vocht echt voor ieder punt en onze receptie en aanval waren niet top vandaag.”