Marke-Webis verliest derde plaats in Achel

Redactie KW

VT Marke-Webis Wevelgem A moest afgelopen weekend op bezoek bij Achel. Als Marke-Webis won eindigden ze op een derde plaats, als ze verloren zakten de West-Vlamingen in de rankschikking.

Marke-Webis besliste na de bekerfinale tegen Lendelede om Olivier Coussens aan de kant te houden. De hoofdaanvaller heeft nog altijd last van de knie en wordt klaargestoomd voor volgend seizoen. In de laatste matchen werd er geroteerd bij Marke-Webis, om zo iedereen een kans te geven. Tegen Achel stond Emmerson Debusschere aan de pass, Samy Jouret op receptie hoek en was Bram Depovere libero van dienst.

In de eerste twee sets was Marke-Webis de betere ploeg. De West-Vlamingen konden iedere keer uitlopen op Achel, maar maakten het niet af. Marke-Webis maakte te veel fouten en liet zich iedere keer terug inlopen. Door enkele fouten in receptie, aanval en pass won Achel de eerste set met 25-23 en de tweede set met 25-22.

In set drie was Marke-Webis opnieuw de betere ploeg. De West-Vlamingen speelden volwassen en konden opnieuw snel uitlopen. Halverwege stond Achel al acht punten achter, maar toch liet Marke-Webis de set bijna glippen. Achel kwam terug tot 20-20, maar Marke-Webis duwde door en bracht de bordjes op 2-1 met 20-25 setwinst.

In de laatste set blokkeerde de motor volledig bij Marke-Webis. De West-Vlamingen konden het niveau van de vorige sets niet doortrekken en stonden na enkele minuten al 10-1 achter. Het lukte Marke-Webis niet om te scoren in de aanval en ook in de receptie werden er te veel fouten gemaakt. Naar het einde van de set toe probeerde Marke-Webis het spel te verleggen en keerden ze terug tot 20-17. Toch maakten de West-Vlamingen opnieuw te veel fouten en won Achel met 25-19.

“Het was een typische einde seizoensmatch.” Opent libero Brecht Plasman. “Het niveau lag niet al te hoog en wij maakten veel fouten. In het begin van het seizoen was onze doelstelling de derde plaats, maar uiteindelijk deed het er niet meer toe op het einde. Onze trainer wilde iedereen speelgelegenheid gunnen. Misschien dat we met een fitte Olivier Coussens toch vol voor die derde plaats gingen gaan, maar anderen kansen geven is belangrijker met het oog op volgend seizoen.”

Brecht is toch heel tevreden over het seizoen: “Als we nu derde of vijfde zijn na onze laatste wedstrijd, komt dat door de omstandigheden. Als het er echt toe deed, hadden we misschien toch met Olivier gespeeld en ging dat wel een verschil gemaakt hebben. We hebben een mooi seizoen gespeeld, dus ik ben heel tevreden.”

Achel was de laatste wedstrijd van kapitein Kevin Blomme, samen met Brecht Plasman een van de anciens van de club: “Ik doe nog één seizoen door in de eerste ploeg, daarna ga ik waarschijnlijk naar de tweede ploeg.” Ondertussen maakt Marke-Webis al werk van de ploeg voor volgend seizoen. “In het midden wordt het dus schuiven. Kevin stopt en Gregory Zumbo vertrekt. Jan Goethals van Lendelde en Korneel Vandendriesche van onze tweede ploeg zijn de vervangers. We zijn dus zeker niet verzwakt, dus ik denk dat we opnieuw voor die derde plaats mogen gaan volgend seizoen.”

(SB)

Avoc Achel – Marke-Webis A 3-1 (Setstanden: 25-23, 25-22, 20-25, 25-19)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier