Marke-Webis vergeet het af te maken tegen Kapellen

Marke-Webis vergat het af te maken tegen Kapellen. © GF
Redactie KW

Voor Marke-Webis A stond dit weekend de eerste competitiewedstrijd op het programma. In Kapellen kwamen de West-Vlamingen makkelijk 0-2 voor, maar lieten het daarna alsnog schieten.

In de eerste twee sets zag het er zeer goed uit voor Marke-Webis. De West-Vlamingen walsten over hun tegenstander met goeie servicedruk, een goed blok en sterke verdediging. Na 17-25 en 13-25 setstanden leek Marke-Webis makkelijk met de drie punten te gaan lopen.

Maar zo goed het was in de eerste twee sets, zo slecht was het in de derde set. De West-Vlamingen startten heel slap en Kapellen kon snel enkele punten uitlopen. Bij Kapellen waren heel wat vervangingen doorgevoerd, en dat loonde. De ambiance zat er terug in en de ervaring bij Kapellen zorgde voor een 25-23 overwinning.

Daarna was het Kapellen dat het niveau bepaalde. Marke-Webis kon zich niet meer herstellen en moest ook de vierde set aan Kapellen laten: 25-20. In de beslissende set was de veer gebroken en won Kapellen met 15-9.

Marke-Webis draaide vorig seizoen goed, maar start nu toch met een mindere prestatie aan de competitie: “Deze match mogen we nooit verliezen, in principe winnen we hier altijd met 0-3. We beginnen zeer goed aan de wedstrijd, maar als je dan ziet dat we in de derde set zo slap spelen, dan lig je er altijd op. Het ging te makkelijk bij Kapellen en wij verslapten te veel.” Aldus Brecht Plasman.

Marke-Webis dat met Korneel Vandendriessche en Jan Goethals twee nieuwe middenmannen ter beschikking heeft, speelt volgende week voor de trofee Vercruysse. “Het wordt een verplaatsing naar Komen. Vorige week speelden we daar nog voor de Beker van België en wonnen we met 0-3. Het was een enorm zwakke partij, dus volgende week moeten we daar zeker winnen.”

Het weekend daarna speelt Marke-Webis voor de Beker van België in Lendelde. Binnen drie weken wordt de tweede competitiewedstrijd afgewerkt.

(Simon Bossuyt)

Liga B: Global Wineries Kapellen – VT Marke-Webis A 3-2 (Setstanden: 17-25, 13-25, 25-23, 25-20, 15-9)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier