Marke-Webis veegt de vloer aan met Genk

Redactie KW

Op verplaatsing in het verre Limburg heeft Marke-Webis geen medelijden getoond met Wara Genk. Het werd 0-3 met 16-25, 20-25 en 14-25 als zware setstanden. Marke-Webis blijft ondanks de overwinning wel geïsoleerd op de zesde plaats.

De Limburgers -met ex-Menen en Roeselarespeler Kristof Hoho- presteren al het ganse seizoen onder de verwachtingen en Marke-Webis wou daar maar al te graag van profiteren om daar de drie punten te pakken om zo wat dichter bij de top vijf te sluipen.

Het bezoekend begin was hoopgevend met een eerste kloof van drie punten bij de eerste technische time-out. Marke-Webis dreef de servicedruk op en Genk zag opeens sterretjes in receptie. Via 6-13 stoomden de groenhemden door naar 12-21. Ook het Wevelgemse middencompartiment toonde zich efficiënt en dat bracht hen op setwinst.

Hetzelfde scenario in de tweede beurt met Vandecaveye en kompanen die Genk meteen bij de keel grepen. De 15-21 van Goethals zouden de Limburgers niet meer te boven komen. Ze kropen maar één puntje meer dichterbij in dat spel.

Het ergste moest dan nog komen voor Genk dat er nu werkelijk niets meer van bakte. Na een opeenstapeling van aanvallende fouten stond het al 9-18. Pourbaix verdeelde vanuit een zetel en zag zijn teamgenoten met de vingers in de neus scoren. De Limburgers geraakte zo zelfs niet meer aan 15 punten.

Volgende week zondag neemt Marke-Webis het in eigen zaal op tegen Zoersel dat een paar plaatsen onder de ploeg van Van Huffel geklasseerd staat.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier