Marke-Webis te sterk voor Zoersel

Marke-Webis kon vieren. © MPM
Redactie KW

In eigen huis heeft Marke-Webis Zoersel puntenloos naar huis gestuurd. Het werd 3-1.

De start van de thuisploeg mocht er wezen met Vandecaveye die degelijk afwerkte tegen de ploeg die 8 punten minder telde in het klassement.

Marke-Webis kreeg het gaandeweg lastig en kreunde onder de bezoekende opslagdruk. De 13-12 werd omgezet in 13-16. Zoersel liet zich niet meer op fouten betrappen en snelde zo naar 18-21. In de slotfase staken de Antwerpenaars zelfs nog een tandje bij waardoor de kloof nog uitgediept werd. Toch klampten de groenhemden nadien nog aan tot 24-26.

In set twee hielden beide ploegen mekaar in evenwicht. Bij 10-10 wipte Marke-Webis over Zoersel en in die rotatie maakten de middenspelers het verschil (15-11) en de bonus van vier punten bleef ook op de bordjes staan.

Thuisploeg onder stoom

Weinig animo in de derde beurt waarin de thuisploeg pas na de 17-17 helemaal onder stoom kwam. Zoersel kreeg geen bal meer tegen de grond. In de laatste set haalde Marke-Webis een achterstand van twee punten ongedaan. Het moest toch nog harken tot het eind omdat Zoersel nog uitpakte met een stevig slotoffensief

(MPM)

Setstanden: 24-26, 25-20, 25-18 en 25-23

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier