Marke-Webis serveert Puurs aan diggelen

© MPM
Redactie KW

Marke-Webis heeft zondag de drie punten thuis kunnen houden tegen het hoger gerangschikte Puurs. De ploeg van Jan Van Huffel speelde een uitmuntende wedstrijd en serveerde bijna constant op Liga A-niveau. Setstanden waren 25-20, 25-21 en 26-24.

Goedefroidt kreeg de voorkeur op Van Den Driessche in het middencompartiment en hij zag hoe MWB na de eerste technische time-out een eerste kloof kon slaan. De opslag van de thuisploeg draaide fantastisch via Coussens en Gilles Vandecaveye: 21-14. Puurs reageerde met dezelfde wapens via Wouter Vriens. Het werd nog warm voor MWB bij 22-20 maar Puurs kwam niet meer tot scoren.

In set twee moest bezoekende coach Achten bij 0-4 al een eerste time-out inroepen. De onderbreking gaf Puurs nieuwe zuurstof en na een blok op Coussens stonden de bordjes weer in evenwicht. Marke herstelde zich van de 12-15 via de sterk ingevallen Louis Vandecaveye en de bezoekers hielpen een handje met onnodige netfouten. Wie anders dan Gilles Vandecaveye -weer outstanding- besliste de tweede beurt met een zoveelste winnende opslag.

Marke-Webis serveert Puurs aan diggelen
© MPM

En het zou nog gekker worden voor de groenhemden die Puurs helemaal in de vernieling speelden. De dubbele wissel van Achten bij 6-1 bracht geen soelaas, integendeel. Gilles vandecaveye zette zich weer schrap voor een paar opslagen van Liga A-niveau: 17-7 en Marke-Webis helemaal zegezeker. Achten riep zijn ploeg nog maar eens naar de kant en beloofde een vrije week als ze de set nog konden binnenhalen. Extra motivatie hadden Vriens en zijn maats niet nodig. Via 19-13 en 22-17 kwam Puurs bijna miraculeus langszij: 23-23. Gilles Vandecaveye nam nadien weer zijn verantwoordelijkheid en Jan Goethals blokte de fusieploeg toch naar de euforie na een heel sterke wedstrijd.

Dankzij deze zesde opeenvolgende overwinning sluipt Marke-Webis richting de derde plaats.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier