Marke-Webis redt het niet in het Waasland

Redactie KW

Voor Marke-Webis is de verplaatsing naar Waasland Kruibeke uitgedraaid op een sisser. Het werd 3-1 met 25-23, 21-25, 25-20 en 25-21 als setstanden.De fusieploeg blijft wel staan op de vijfde plaats in het klassement.

Marke-Webis leefde deze week in een roes na de bekerwinst van maandag tegen eeuwig rivaal Lendelede. Als de groenhemden ook in de competitie nog over de buren willen klimmen, dan was winnen bij Waasland Kruibeke een must. De Waaslanders waren de voorbije seizoenen een te duchten tegenstander die altijd terug te vinden was aan de kop van de klassering maar nu kennen ze meer problemen met een elfde plaats tot gevolg.

Eerste set

De wedstrijd brak pas echt open na 12-12, tot dan toe hadden beide ploegen meestal gescoord op mekaars opslag. Kruibeke sloeg een eerste kloof bij 14-12 maar ze moesten zelf wel in een time-out duiken nadat Marke via Coussens op 17-20 kwam. Buit is binnen dacht iedereen toen, maar net op dat moment begon de thuisopposite aan de lopende band te scoren. Na de 21-21 drukte Waasland gewoon door.

Tweede set

Van Huffel schudde zijn troepen wakker en dat leidde tot een snelle voorsprong (5-10) die constant op de bordjes bleef. Via 15-12 en 23-18 huppelden Louis Vandecaveye en co. naar de gelijkmaker in sets.

Set drie en vier

Helaas voor Marke-Webis gaf de 1-1 geen mentale opkikker, integendeel. In set drie moesten de groenhemden constant achtervolgen (9-6 en 21-17). Ook nadien zou de fusieploeg het niet meer redden. Een pijnlijke nederlaag die ze niet ingecalculeerd hadden in Marke.

Volgende week zondag om 17 uur ontvangt Marke-Webis de troosteloze hekkensluiter Gembloux. Het wordt meteen ook de laatste thuismatch voor trainer Jan Van huffel, die na 18 jaar de fakkel doorgeeft aan Kris Tanghe.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier