Marke-Webis probleemloos voorbij rode lantaarn

Redactie KW

Op bezoek bij het puntenloze Berlare-Zele heeft Marke-Webis geen hinder ondervonden. Het werd 0-3 met als setstanden 17-25, 19-25 en 23-25. De fusieploeg gaat als zesde de winterstop in en dat is toch iets beneden de ambities die de club vooraf vooropstelde.

Olivier Coussens en Louis Vandecaveye startten in de basis en het duo drukte direct zijn stempel op de match. Zele moest de wet van de sterkste ondergaan en was constant op achtervolgen aangewezen in het openingsspel. Ook in de tweede beurt kon de thuisploeg geen gepast antwoord vinden op de gerichte opslagen van Vandecaveye en zijn maats. Na de 15-19 drukt Coussens nog even door naar een verdubbeling in setstand.

In de derde ronde kreeg Marke-Webis het opeens wel lastig. Zele speelde vrijuit en volleybalde zelfs een bonus van drie punten bij mekaar. Maar aanvallend bleven de bezoekers gewoon veel sterker (49 punten op 76 pogingen in totaal) en ook met de opslagen richtten ze ravage aan. De achterstand werd zo weggewerkt maar toch zouden ze nog tot het eind moeten knokken om de 0-3-zege veilig te stellen.

Lange winterstop

Marke-Webis krijgt nu een lange winterstop voorgeschoteld omdat de wedtsrijd tegen Booischot vooruitgeschoven werd. Daarom komen de jongens van coach Van Huffel pas op zondag 15 januari weer in actie. Kruibeke-Waasland komt dan op bezoek naar de Markse sporthal. Olivier Coussens zal van de lange winterbreak gebruik maken om zijn rugblessure te laten behandelen die hem al weken parten speelt. Halverwege januari zou de hoofdaanvaller weer topfit moeten zijn.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier