Marke-Webis pakt mooi punt in Puurs

Redactie KW

Op bezoek bij titelkandidaat Puurs heeft Marke-Webis ondanks het 3-2-verlies geen slechte zaak gedaan. Setstanden waren 20-25, 26-24, 21-25, 25-19 en 15-9.

Met Pourbaix in de plaats van de onfortuinlijke Gil Vincart kwam marke-Webis al snel 10-6 achter. Maar de titelkandidaat acteerde niet altijd even secuur en het moest de voorsprong uit handen geven. Eens Vandecaveye op toerental kwam, had Puurs geen antwoord meer. MWB ging van 15-17 naar 20-25.

In set twee herstelden de groenhemden zich van een 17-13 achterstand dankzij het servicegeweld dat hen al heel het seizoen uit benarde situaties kon redden. N de 24-24 was het echter Puurs dat twee punten op rij kon scoren.

Voor de bezoekers betekende de gelijkmaker geen mentale opdoffer, integendeel. Marke-Webis domineerde in alle spelonderdelen en eens de snelle kloof geslaan was, konden de Antwerpenaars niets anders doen dan achter de feiten aanhollen. Daarmee gaf het behaalde puntje na de 1-2 al reden genoeg tot feesten.

Druk programma

Helaas voor de ploeg van Jan Van Huffel regeerde Puurs gevat. De driepuntenkloof werd verder uitgediept tot 16-11 en coach Christophe Achten zag zijn jongens nadien rustig verder controleren.

In de belle was de beste start weer voor de thuisploeg dat een 4-2-voorsprong bijeen raapte. Wie dacht dat MWB door zijn beste krachten heen zat, kwam bedrogen uit. Op enthousiasme stelde het weer gelijk via het middencompartiment (5-5). Nadien trok het thuisvoordeel de tegenstander toch over de streep, Marke geraakte er niet meer door.

Veel tijd om te recupereren is er niet want zondag om 17u neemt Marke-Webis het op tegen Booischot. Als ze de drie punten in eigen zaal houden, dan blijven ze mooi meedraaien in de subtop. De winterstop -die een viertal weken duurt- kan dan al niet meer stuk voor Vandecaveye en kompanen.

(MPM/foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier