Marke Webis pakt geen punten tegen Zele-Berlare

Redactie KW

VT Marke Webis Wevelgem A kreeg op bezoek bij JTV Dero Zele-Berlare een droge 3-0 rond de oren.

De mannen van Jan Van Hufel konden nooit een vuist maken en verloren dan ook verdiend. De setstanden waren 25-13, 25-17, 25-20. Webis begon slap aan de partij en Zele-Berlare zette direct veel druk. Het niveau van de West-Vlamingen bleef op alle vlakken ondermaats en Zele-Berlare domineerde de wedstrijd. De ploeg van trainer Kelly De Brandt speelde heel enthousiast en scherp. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het duidelijk dat Webis zijn dagje niet had, ze werden van het kastje naar de muur gespeeld. Heel veel fouten, weinig servicedruk en geen enkele blok resulteerden in een zware 25-13.

Na de blamage in de eerste set beterde het ook niet in set twee. Webis maakte opnieuw te veel fouten en kon nooit echt goeie combinaties in elkaar steken. Zele-Berlare ging door op hun elan en overklaste de mannen van Jan Van Huffel. Bij 24-14 maakte Webis nog drie punten, maar de set was al gespeeld. Het werd nog 25-17, wat toch wel een vertekend beeld was voor deze set.

In de laatste set begon Webis opnieuw te vechten voor de punten. De West-Vlamingen zagen dat ze al twee sets overklast waren en probeerden de bakens te verzetten. Tot 16-14 gingen ze goed mee, maar toen kraakten ze volledig. Zele-Berlare was te sterk en de Oost-Vlamingen waren niet meer af te stoppen. Het werd in de laatste set 25-20 en de afstraffing was compleet.

Bij Webis was Brecht Plasman achteraf ontgoocheld in de manier waarop ze verloren. “Het enige positieve was dat de spelers in de derde set toch geprobeerd hadden om er nog iets van te maken.” Voor de tegenstander had Brecht wel een goed woord: “Zeer sterke partij van onze tegenstanders, waarschijnlijk hun beste partij van het seizoen. Anderzijds een heel zwakke match van ons.”

Op zondag 14 december krijgt Marke Webis bezoek van Wara Genk. Wedstrijd begint om 17 uur.

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier