Marke-Webis pakt eerste driepunter van het seizoen

Redactie KW

Marke-Webis heeft een uitstekende zaak gedaan door concurrent Genk te kloppen met 3-1 (24-26, 25-18, 25-22, 25-15). Voor de jongens van coach Van Huffel is het meteen ook de eerste driepunter van het seizoen.

Vorig jaar speelden beide ploegen nog aan de kop van de rangschikking maar dit seizoen hebben ze hun start gemist met elk amper één bellezege uit vier wedstrijden. Zowel Marke-Webis al Genk wilden dan ook zo snel mogelijk uit de kelder van de klassering geraken. Natuurlijk was het vertrouwen groot bij de thuisploeg na de stuntzege tegen Waremme in de Beker van België. Van Huffel startte dan ook met dezelfde spelers die de kwalificatie forceerden. Louis Vandecaveye zat dus opnieuw op de bank. Aan de overzijde van het net speelde ex-Menenspeler Kristof Hoho als libero.

Marke-Webis werkte zichzelf al vroeg in nesten. Van Huffel moest gefrustreerd toekijken hoe al zijn aanvallers faalden. Bij 1-5 moest hij al naar een time-out grijpen. De peptalk rendeerde want Gilles Vandecaveye bracht zijn ploeg op 8-7. Na een blok op Coussens (12-15) vluchtte Genk weer weg maar opnieuw stelde Gilles Vandecaveye orde op zaken: 20-20. Na de 23-21 ging MWB receptioneel ten onder.

Langzaam maar zeker

De start van het tweede spel was andermaal dramatisch. Marke-Webis zette de 0-4 om in 5-4 en kwam helemaal onder stoom. Bruyndonck werd een paar keer afgeblokt en Coussens scoorde nu wel aan de lopende band. Via 14-9 ging het naar 20-13. Ook in de derde beurt moest de thuisploeg weer een 0-3 incasseren maar opnieuw wisten ze de achterstand snel uit. Het zou toch tot 18-18 duren voor Genk helemaal buiten westen lag. Brecht Dewyspelaere en Gilles Vandecaveye dienden de genadestoot toe.

In set vier bleef Gilles Vandecaveye op zeer hoog niveau acteren. Hoe lang kunnen ze dit goudhaantje nog in Marke houden? Zowel serverend als aanvallend maakte hij keer op keer het verschil. Genk werd opeens tureluurs gespeeld en de Limburgers moesten de schade na de 16-9 proberen te beperken al lukte dit amper.

Dankzij die mooie driepunter schuift Marke-Webis op in het klassement. Volgende zondag proberen Vincart en co weer met een zege aan te knopen op het parket van VC Zoersel. De heenmatch in de Beker van België wordt -tegen de zin van Antwerpen- op woensdag 16 november afgewerkt.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier