Marke-Webis organiseert benefietwedstrijd met Kris Wauters voor het goede doel

© V.l.n.r. voorzitter Dieter Vandermeersch, secretaris Jos Leplae, Siska Buysschaert, en Matthias Vanneste. (Foto EDB)
Redactie KW

Op zondag 30 maart pakt volleybalclub Marke-Webis uit met een benefietwedstrijd tussen oud-volleyballers en bekende Vlamingen voor het goede doel.

Enkele oud-volleybalgrootheden met onder andere Jacky Vermeulen en Kris Tanghe en bekende Vlamingen zoals Kris Wauters zullen deel uitmaken van een ploeg. “Het wordt fantastisch met een leuke sfeer en veel volk. Het is ook fijn dat we met 2 goede doelen ons sociaal engagement als club kunnen waarmaken”, stelt Dieter Vandermeersch, voorzitter van Webis-Marke.

Bednet en Babbe

Bednet, een organisatie die ervoor zorgt dat zieke kinderen thuis de lessen via computer kunnen volgen, zal een deel van de opbrengst van de benefietwedstrijd krijgen. Er gaat ook een deel naar Babbe Vanneste uit Rollegem die een spierziekte heeft. Zij is het zusje van één van de benjamins van Marke-Webis.

De kracht in Babbes armen en handen verzwakt. “Een halfvol bekertje krijgt ze niet omhoog”, vertelt haar papa Matthias, die samen met zijn vrouw Lies Peeters – zelf een ex-volleybalspeelster – met de opbrengst die ze krijgen van de benefietmatch een robotarm voor Babbe wil aanschaffen. “De prijs hiervan kan je vergelijken met die van een auto”, aldus Matthias. “Dit zou weer meer zelfstandigheid bieden aan Babbe!”

De benefietwedstrijd wordt zondag 30 maart om 15.30 uur afgewerkt in de sporthal in het Olympiadeplein 1 in Marke. Om 18 uur is er in liga B de wedstrijd VT Marke-Webis – Lendelede. Een inkom- of steunkaart aan 5 euro voor beide wedstrijden is te verkrijgen bij secretaris Jos Leplae op 0474 91 80 70 of via info@marke-webis.be

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier