Marke-Webis opent met driepunter bij Volley Noorderkempen

© MPM
Redactie KW

Marke-Webis is het seizoen in Liga B zaterdagavond gestart met een fraaie driepunter op het parket van Volley Noorderkempen, het vroegere Vosselaar. Het werd 1-3 met als setstanden 18-25, 25-22, 24-26 en 20-25.

Coach Jan Van Huffel zag twee grote gevaren bij de thuisploeg: de opslag van Tim Lemmens (beachpartner van Anshel Ver Eecke) en het aanvalsgeweld van Dirk Luyten (ex-Halen in Liga A). De spelers waren dus op hun hoede en ze slaagden er in om de hele set te controleren. Olivier Coussens was niet af te stoppen bij Marke-Webis, hij scoorde vanuit alle hoeken.

Marke-Webis liet ook in de tweede beurt mooie dingen zien en klom op 18-19. Toch zouden Coussens en zijn maatjes het dit keer niet kunnen vasthouden omdat ze plots een handvol directe fouten lieten optekenen.

Noorderkempen ging nu verder op zijn elan en sloeg in set drie een 3-0-kloof. Van Huffel stelde wat bij en hij zag nadien hoe zijn ploeg serverend ravage aanrichtte bij de defensie van de tegenstander en hoe libero Jelle Nagels en setter Gil Vincart de verdedigende taken perfect uitvoerden. Pikant detail: Nagels was ziek, maar kon de wedstrijd toch uitspelen. Voor de zekerheid had Van Huffel Lander Vandecaveye aangeduid als tweede libero. Maar ook met een zieke Nagels tussen de lijnen stelde Marke-Webis de eerste driepunter van het seizoen veilig. Op zich een mooi resultaat, want Volley Noorderkempen is toch een ambitieuze club die een plaats in de top vijf ambieert.

Volgende week zondag om 17 uur neemt Marke-Webis het in eigen zaal op tegen Wara Genk.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier