Marke-Webis onderuit tegen Waasland-Kruibeke

Marke-Webis heeft in eigen zaal met 1-3 verloren van Kruibeke-Waasland. Daarmee verliest de fusieploeg de voeling met de subtop.

Coach Jan Van Huffel kan nog steeds geen beroep doen op setter Gil Vincart (hernia) en ook middenspeler Korneel Van Den Driessche bleef in de huppelhoek. Hij verzwikte zijn enkel op de dinsdagtraining. Desondanks walste MWB door het setbegin tegen het hoger geklasseerde Waasland. Bij 13-7 moest de bezoekende coach al soelaas zoeken in een time-out. De thuisploeg raasde via Gilles Vandecaveye door naar 17-10 maar daarna werden de teugels gelost. Waasland rook de kans om toch nog iets te forceren. Via een mooie servicereeks van Perremans kreeg Marke het zelfs nog bijzonder warm (18-16). Een blok van Goethals en een aanval van Vandecaveye leverden MWB dan toch de eerste set op.

Na een ace van Gilles Vandecaveye leek Marke-Webis bij 3-1 op weg naar een set waarin het rustig kon controleren, maar plots kwamen de bezoekers stevig opzetten. Na een misverstand met het midden en een aanval van de Wachter bedroeg de achterstand vier punten. Gilles Vandecaveye spartelde meermaals tegen en bracht er op die manier nog de spanning in. Marke kwam terug tot 24-24 en dan eiste ref Koen Luts een hoofdrol op met twee twijfelgevallen gefloten in het nadeel van de thuisploeg die zeer fel protesteerde. Vol ongeloof zagen Dewyspelaere en kompanen hoe de set daardoor naar de bezoekers ging.

Gele kaart

Dewyspelaere bekocht zijn protest met een geel karton in het begin van het derde spel. Het gaf hem niet meteen de juiste inspiratie want hij vond twee keer een blok op zijn weg (0-3). Maar ook zijn maats vonden geen antwoorden meer en het werd een set waarin ze van het kastje naar de muur gespeeld werden. Bij 10-20 werd het wel zeer pijnlijk, toch zou MWB de schade nog een beetje beperken.

Bij 7-10 en 14-18 gaf niemand nog een cent om de winstkansen van de fusieploeg. Toch blokte Gilles Vandecaveye weer hoop in de Markse sporthal (18-20). Cruciaal moment op 21-22 wanneer Goethals de gelijkmaker vergat op het parket te meppen en Kruibeke wel wist te scoren. De Markse kopjes bleven nadien naar beneden.

Door de nederlaag krijgen de ambities van Van Huffel een stevige knauw. In de top vijf eindigen wordt een wel erg lastig karwei, zeker als je weet dat de volgende tegenstanders Vosselaar, Achel en Lendelede heten.