Marke-Webis maakt 2-0 achterstand goed

Redactie KW

Marke-Webis A kon de verre verplaatsing naar Walhain tot een goed einde brengen. De West-Vlamingen haalden het met 2-3.

Marke-Webis had het in de thuiswedstrijd tegen Walhain niet makkelijk en ook nu was Walhain een lastige klant. De eerste twee sets waren niet goed genoeg en Marke-Webis kon op geen enkel moment vuur in de partij brengen. In de tweede set werden Vandecaveye en Jouret naar de kant gehaald en vervangen door Depovere en Dewispelaere, maar ook dat zorgde niet voor de ommekeer. 25-13 en 25-20 waren de duidelijke setstanden.

De wedstrijd leek gespeeld, maar toch speelden de West-Vlamingen heel wat beter in de derde set. Walhain speelde in de vorige sets sterk, maar had het nu erg lastig. De 13-25 die op het bord stond was dan ook heel erg duidelijk.

Daarna drukte Marke-Webis door. Met 14-25 sleepten de West-Vlamingen nog een vijfsetter uit de brand. Daarin waren ze opnieuw te sterk en klopten ze Walhain met 13-15.

Emmerson Debusschere (21) geeft toe dat Marke-Webis zijn tegenstander had onderschat. “We hadden iets goed te maken, maar begonnen heel erg slecht. De eerste twee sets waren echt slecht op alle vlakken.” Daarna nam Marke-Webis terug over. “We speelden heel wat beter en de wissels bij Walhain rendeerden niet. De vijfsetter was heel spannend, maar we wonnen toch. Uiteindelijk hebben we het onszelf veel te moeilijk gemaakt en moesten we hier winnen met 0-3.”

Marke-Webis stond lang bovenaan, maar nu lijkt het kampioenschap toch ver weg. “Het wordt moeilijk. We mogen geen punten verliezen op zo’n manier. De top drie is onze doelstelling en die blijft haalbaar. Volgende week is het tegen Vosselaar. Dat wordt een geladen partij, want Vosselaar zit in een mindere periode en wij gingen daar gaan winnen. Het zal geen cadeau zijn, wij zullen moeten top zijn om de punten te pakken.”

(Simon Bossuyt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier