Marke-Webis loopt verrassend tegen nederlaag aan

Redactie KW

Tegen alle verwachtingen in heeft Marke-Webis in eigen zaal met 0-3 (23-25, 22-25 en 27-29) verloren van concurrent Booischot. Daardoor zakt de fusieploeg naar de zesde plaats.

Marke-Webis en Booischot hadden beiden een vijfsetter in de benen van daags voordien. MWB verloor in Puurs, Booischot was nipt sterker dan Genk. De bezoekers verschenen het meest fris aan de opslag en liepen uit tot 0-4. Receptioneel kreunden de thuisspelers meermaals en ook bij 9-14 lieten ze een afschamper optekenen. Via Goethals en Gilles Vandecaveye werd de kloof nog bijna gedicht maar vervolgens stak het receptieprobleem weer de kop op.

Ook in de tweede beurt moest Marke-Webis meteen een achterstand van drie punten gaan ophalen. Gilles Vandecaveye slaagde daar aanvankelijk nog in, maar de ingevallen Coussens deed de kleine voorsprong weer teniet Diezelfde Coussens scoorde wel de 17-17 maar botste twee punten erna wel weer op de bezoekende muur. De ingevallen Jouret kreeg de receptie ook niet fijn afgesteld waardoor Booischot via de rode loper naar 0-2 dartelde.

Marke-Webis loopt verrassend tegen nederlaag aan

De supporters kregen in de derde ronde spektakel en spankracht te zien. Beide ploegen losten mekaar voor geen meter en bij 24-23 volgde een eerste setbal voor Marke-Webis. Via een ace draaide Booischot de rollen om en wanneer Coussens zijn aanval in het blok zag stranden, was de zware 0-3 een feit.

Een zure nederlaag voor Jan Van Huffel en zijn gezellen die zaterdag nog in euforie verkeerden na een knappe prestatie op Puurs. De doelstelling om in de laatste vier wedstrijden voor de winterstop 10 op 12 te halen is door het verlies niet meer mogelijk. Een dikke streep door de rekening van de club en de entourage.

Volgende week zondag staat er weer een thuismatch geprogrammeerd. Dan komt Walhain op bezoek. Voor de laatste match voor de winterstop mag de fusieploeg zich verplaatsen naar hekkensluiter Zele-Berlare.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier