Marke Webis legt 4 nieuwe spelers voor volgend seizoen vast

© VDB
Redactie KW

Het seizoen van Marke-Webis Wevelgem A is nog niet ten einde, maar er zijn wel al vier nieuwe namen bekend voor volgend seizoen.

Emmerson Debusschere, Brecht Plasman en Sam Veys zijn er volgend seizoen niet meer bij. Debusschere trekt naar Lendelede, terwijl Plasman en Veys stoppen bij de Liga B-ploeg. Libero Pieter-Jan Creus komt over van Knack Roeselare, waar hij bij de eerste ploeg speelde. Met Nicolas Pourbaix trok Marke-Webis een ervaren spelverdeler aan en ook Thomas Goedefroit komt de West-Vlamingen versterken.

De meest opvallende naam in het rijtje is echter die van Neil Oerlemans: 18 jaar en 1m97. Trainer Jan Van Huffel is tevreden met de nieuwe jongeling: “Het is een erg jonge speler op receptie hoek en hij is vooral gehaald voor de toekomst. Hij heeft nog heel veel progressiemarge en komt vooral om bij te leren. Marke-Webis geeft jonge spelers graag een kans en het zou onverstandig geweest zijn als we dat nu niet hadden gedaan.”

Ook Neil zelf kijkt uit naar volgend seizoen. “Bij Marke-Webis krijg ik de kans om op een hoog niveau vooruitgang te kunnen maken. Het is een jonge groep, dus ik pas er zeker bij. Aangezien Marke-Webis veel jonge volleyballers opleidt was de keuze snel gemaakt.”

De transfer werd aangevraagd, dus een contract is nog niet getekend. “Het is vooral de bedoeling dat ik het eerste jaar bijleer. Daarna zien we wel. Ik wil veel progressie maken en mijn plaats binnen het team afdwingen.”

Marke-Webis staat op dit moment derde in Liga B en maakt nog kans op het kampioenschap.

(SB – Foto a-BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier