Marke-Webis laat punt liggen tegen Kapellen

© VDB
Redactie KW

Marke-Webis won afgelopen weekend op eigen veld met 3-2 van Global Wineries Kapellen. Eén punt dus voor Kapellen en twee voor Marke-Webis, dat zo leider Achel verder ziet uitlopen.

Marke-Webis begon slecht aan de wedstrijd. De eerste twee sets waren niet goed en de thuisploeg maakte te veel fouten in opslag, receptie en op de aanval. Kapellen speelde alles of niets en dat lukte. 23-25 in de eerste en 21-25 in de tweede set waren de eindstanden.

0-2 dus voor Kapellen, maar de thuisploeg vocht terug. Waar ze in de vorige sets onder druk stonden door de alles of niets tactiek van de bezoekers was er nu geen sterk volleybal meer te zien bij Kapellen. Hun servicedruk viel weg en Marke-Webis nam in de derde set over. Ook de invalbeurt van Bram Depovere was een goeie zet. Hij zorgde voor meer stabiliteit in de receptie. Het draaide terug bij Marke-Webis, dat nu wel op een hoog niveau speelde en zo de derde set binnenhaalde met duidelijke cijfers: 25-11.

Ook de vierde en vijfde set waren voor Marke-Webis. Kapellen had geen antwoord op de goeie servicedruk en 25-13 en 15-12 waren de eindstanden.

Wij verloren puur door onze eigen fouten

Brecht Plasman was niet tevreden over de eerste twee sets. “Ze speelden alles of niets, maar wij verloren puur door onze eigen fouten. Als je op niveau speelt mag je die sets niet verliezen.”

Marke-Webis laat punt liggen tegen Kapellen
© VDB

Door de 3-2 overwinning moet Marke-Webis wel een punt afstaan aan Kapellen. “We verdienden ook niet meer dan die twee punten. We waren gewoon niet goed genoeg in de eerste twee sets, we moeten blij zijn dat de wedstrijd nog in ons voordeel uitdraaide. Het zal sowieso moeilijk zijn om Achel van de titel te houden. Wij laten te makkelijk punten liggen tegen ploegen waar we tegen moeten winnen. Thuis spelen we trouwens ook stroever dan op verplaatsing.”

Marke-Webis kan dit weekend terug aanknopen met een overwinning in Vilvoorde. “Dat is een wedstrijd die we altijd moeten winnen. Vilvoorde won wel met 2-3 afgelopen weekend in Nijvel, dus we mogen ze zeker niet onderschatten. Het is een jonge ploeg die heel wat geëvolueerd is. Het is zeker niet hetzelfde Vilvoorde als in de heenronde. Wij hebben het vaak moeilijk tegen ploegen die onderaan het klassement staan, dus het zal geen walk in the park worden.”

>> Marke-Webis – Global Wineries Kapellen 3-2 (23-25 21-25 25-11 25-13 15-12)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier