Marke-Webis laat opnieuw wedstrijdzege uit handen glippen

VT Marke-Webis Wevelgem A kreeg afgelopen weekend bezoek van titelfavoriet Avoc Achel. De Liga B ploeg had de overhand, maar kon het opnieuw niet afmaken.

Marke-Webis begon zwak aan de partij en miste in de eerste set heel wat opslagen. Achel zette de West-Vlamingen goed onder druk en leek op weg naar setwinst. Toch nam Marke-Webis nog de bovenhand, met een voorsprong van enkele punten tot gevolg. De set leek binnen voor de West-Vlamingen, maar twee arbitraire fouten beslisten de eerste set. Marke-Webis verloor met 23-25, maar was vooral niet te spreken over de fouten van de arbitrage.

In set twee voerde Marke-Webis de druk op. Met enkele goeie services moest Achel vooral verdedigen. Een duidelijke 25-16 eindstand was dan ook het resultaat.

“Niet genoeg op niveau”

Na de vlotte tweede set een heel ander beeld bij de West-Vlamingen. Bij de eerste time-out stond het al 3-8 en Marke-Webis kon geen vuist maken. De ploeg van Jan Van Huffel moest vooral achter de feiten aanlopen. Toch kon Achel geen grote kloof slaan, maar door enkele fouten bij de thuisploeg eindigde de derde set op 22-25.

In de laatste set was Marke-Webis wel de betere ploeg. Toch konden ze dat niet omzetten in punten, want Achel haalde ook de laatste set binnen met 22-25.

Een ontgoochelde Brecht Plasman vond dat er meer inzat. “Achel is uitgesproken titelfavoriet, maar volgens mij waren ze echt te pakken. Wij waren niet genoeg op niveau, maar als de scheidsrechters niet in de fout gaan in de eerste set komen we zeker 1-0 voor.”