Marke-Webis knikkert Waremme uit de beker volleybal

Redactie KW

De hel van Marke-Webis heeft woensdagavond nog eens stevig gebrand want na een marathonmatch won de thuisploeg het spektakelstuk met 3-2.

Setstanden waren 24-26, 25-16, 25-23, 21-25, en 15-9. In de kwartfinales wacht het Antwerpen van ex-Menenspeler Jolan Cox.

Voor Marke-Webis was het bekerparcours op voorhand al geslaagd met het bereiken van de eerste ronde met de ploegen uit de hoogste reeks. De jongens van coach Van Huffel wilden de toeschouwers tegen Waremme een mooie wedstrijd voorschotelen en vooral ook vertrouwen opdoen na een povere competitiestart waarin het amper 2 op 12 haalde na een weliswaar zeer zwaar programma.

Tegenvallertje voor de bezoekers die geen beroep konden doen op hun eerste passeur Abreu die zich in Menen blesseerde afgelopen zaterdag. Bij Marke-Webis geen Louis Vandecaveye in de basis want hij kon de afgelopen weken amper trainen omwille van beroepsomstandigheden.

Marke-Webis knikkert Waremme uit de beker volleybal

Marke-Webis kon in de aanvangsfase mooi volgen met de club uit Liga A (5-5- en via een stevig serverende Brecht Dewyspelaere sprong het zelfs naar 11-7. De reactie van de Luikenaars kwam ook van aan de servicelijn met Poelman die zijn club weer langszij bracht. Ook nadien bleven ze bij Borgworm punten maken aan de opslag maar Marke-Webis herstelde zich na de 16-19. Meer nog: Goethals forceerde zelfs een eerste setbal, toch nam de stress de bovenhand en bleef de thuisploeg met lege handen achter.

Marke-Webis deed meer dan alleen goed serveren

Ook na de kampwissel werd het een serverend steekspel. Gilles Vandecaveye haalde het scherpste mes boven: 8-1. Wanneer er geen direct punte volgde, stond Goethals klaar om de Luikse aanval te weren. Marke-Webis deed meer dan alleen goed serveren, ook in aanvallend opzicht haalde het een lekker niveau. Coussens en Dewyspelaere zetten een kloof van acht punten op de bordjes. Wanneer ook invaller Jouret z’n puntje meepikte bij 23-13 was deset zo goed als binnen.

Met het schaamrood nog op de wangen startte Borgworm beter aan set drie. Bij 9-15 leek Marke-Webis een vogel voor de kat maar dan kwam de heropstanding. Eerst via een dubbel blok (14-16) en nadien met Gilles Vandecaveye die serveerde op Liga A-niveau. Goethals bracht zijn ploeg helemaal in extase.

De groene trein denderde voort in set vier tot Barca aan de opslag kwam: van 11-11 naar 11-18. Alle hoop lag dus op de belle.

Daarin pakte Van Huffel geel na protest (4-4) en nadien mokerde Coussens hopeloos out. Na de 4-6 vonden Vincart en co toch nog de mentale veerkracht om Borgworm murw te slaan. Goethals leidde de feestavond in met een dubbel blok.

Dankzij de stuntzege mag Marke-Webis een dubbele confrontatie tegen Antwerpen in de agenda noteren.

Lang nagenieten zit er echter niet in voor Vandecaveye en zijn maats want zondag spelen de groenhemden weer in eigen zaal. Dan staat de ligawedstrijd tegen het Genk van Kristof Hoho geprogrammeerd. Vorig seizoen was dat nog een topper, tegenwoordig bengelen beide ploegen in de kelder van het klassement. Sowieso doet Marke-Webis er best aan te winnen als het dit seizoen een rol van betekenis wil spelen in Liga B.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier