Marke-Webis keert met volle buit terug uit Zoersel

© MPM
Redactie KW

Marke-Webis heeft een uitstekende zaak gedaan door de drie punten te pakken bij VC Zoersel. Het werd 1-3 met 25-22, 21-25, 18-25 en 11-25 als setstanden. De kloof met de subtop wordt dankzij deze zege een stuk kleiner.

Bij Marke-Webis waren de onweerswolken helemaal opgeklaard na de fraaie bekerzege tegen Borgworm en de thuisoverwinning tegen Genk vorige week. Toch begonnen de jongens van coach Van Huffel weer dramatisch aan hun match op Zoersel. Het wordt een kwalijke gewoonte om meteen te moeten achtervolgen. Dit keer kon de thuisploeg starten met een bonus van vijf punten. MWB zou zich nooit van die opdoffer herstellen, ook al omdat Gilles Vandecaveye halverwege het spel naar de kant moest met een bloedneus. Zijn broer Louis kwam in zijn plaats en sputterde nog wat tegen maar Zoersel had een goede opposite in de rangen die het rustig kon afmaken.

Vanaf set twee kantelde de match helemaal in het voordeel van de bezoekers. De servicedruk bij Zoersel nam af, terwijl Marke-Webis net in dat onderdeel een versnelling hoger schakelde. Maar coach Van Huffel zag ook hoe de opposite van de tegenstander beetje bij beetje wegzakte. Louis Vandecaveye bleef weinig fouten maken en stuwde zijn ploeg naar de gelijkmaker in sets. In de derde ronde kon MWB een rustig meesterschap voor de dag leggen. Korneel Van Den Driessche acteerde weer sterk en vergrootte zo nog het verschil. De setwinst kwam daarmee nooit in gevaar.

Focus op beker

Bij Zoersel moesten ze in de slotset de kelk tot op de bodem ledigen. Coach Wim Truyen wist niet meer uit welk hout zijn pijlen te maken en hij gooide ook West-Vlaming Phil Devlieger voor de leeuwen in de hoop het tij te doen keren. Tevergeefs want de afstraffing werd alsmaar groter. Vandecaveye kende geen genade en kruidde zijn stevige invalbeurt met nog wat extra punten.

Voor Marke-Webis betekent deze zege een nieuwe opsteker na een aarzelende competitiestart. Alle focus gaat nu naar de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België waarin de fusieploeg Antwerpen ontmoet dat zaterdag nog een vijfsetter nodig had om Menen van zich af te schudden. Bij Marke-Webis hopen ze woensdagavond om 20u30 op een vol huis om een nieuwe stunt te voltrekken. Het is de enige Liga B-ploeg die nog actief is in de nationale bekercompetitie.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier