Marke-Webis kan niet stunten tegen leider Amigos Zoersel

Redactie KW

In Liga B kon VT Marke-Webis Wevelgem A niet stunten tegen leider VOC Amigos Zoersel. Marke-Webis verloor met 3-0, maar blijft in de running voor een derde plaats.

De eerste set begon goed voor Marke-Webis. De mannen van Jan Van Huffel stonden snel 0-5 voor en speelden goed volleybal. Zoersel kon niet direct reageren en Marke-Webis dicteerde de wedstrijd. Halverwege stond het 14-16. Toch slopen er wat foutjes in het spel van de West-Vlamingen. Zoersel toonde opnieuw waarom het favoriet is voor het kampioenschap en de opposite maakte het ene punt na het andere. Zoersel, dat het in het begin van de set moeilijk had met receptie, draaide nu wel goed en overrompelde Marke-Webis. De onzekerheid sloop in het spel en de servicedruk viel volledig weg. Bram Depovere, die vorige week nog in de basis stond, viel in, maar kon het tij niet meer keren. Marke-Webis gaf de eerste set iets te makkelijk weg, het werd 25-21.

Hoge opslagdruk

De tweede set begon dramatisch bij Marke-Webis. Eerst blesseerde hoofdaanvaller Olivier Coussens zich aan de voet en daarna moest kapitein Brecht Plasman vervangen worden door een blessure aan de pink. Zijn vervanger Tom Vandendorpe deed het zeker niet slecht, maar kon zijn ploeg niet meer op de rails helpen. De West-Vlamingen waren volledig van slag en Zoersel profiteerde optimaal. Marke-Webis had geen antwoord op de hoge opslagdruk en de sterke aanval. Zoersel won de tweede set met 25-17.

In de laatste set kon Marke-Webis het goeie spel van de eerste set niet terugvinden. Brecht Plasman kwam opnieuw in de ploeg, maar vond zijn goeie niveau niet terug en werd opnieuw vervangen. De servicedruk viel volledig weg bij Marke-Webis en Zoersel won de laatste set verdiend met 25-19.

Kapitein van Marke-Webis, Brecht Plasman, was niet tevreden met de wedstrijd: “We gaven de eerste set makkelijk uit handen. Dat is jammer natuurlijk, want we speelden goed. Daarna zakte ons niveau heel snel en strafte Amigos Zoersel dat af. Ik vind niet dat we tevreden kunnen zijn over onze wedstrijd, maar Amigos is natuurlijk en topploeg en ze staan niet voor niets op de eerste plaats.”

(SB – foto a-MP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier