Marke-Webis haalt verdiende overwinning tegen Mendo Booischot

VT Marke-Webis Wevelgem A – Mendo Booischot eindigde op 3-1.

Marke-Webis kon met een overwinning over Mendo Booischot springen. De mannen van Jan Van Huffel begonnen zeer goed aan de wedstrijd. Met een sterke verdediging en een goed blok kon Marke-Webis veel druk leggen bij Mendo Booischot. Bram Depovere, die een basisplek kreeg van Jan Van Huffel, stond heel sterk te verdedigen en kon de opslagdruk van Booischot makkelijk onder controle houden. Een hoogstaande eerste helft met weinig fouten eindigde op 25-21 in het voordeel van Marke-Webis.

Marke-Webis verzwakte niet in de tweede helft en begon heel goed aan de wedstrijd. Met enkele goeie opslagen en een sterke verdediging kwamen de West-Vlamingen snel enkele punten voor. Halverwege stond het al 19-13 en de set leek binnen. Toch kropen er wat foutjes in het spel bij Marke-Webis en kwam Booischot terug tot 21-17. Beide ploegen kregen meerdere setballen. Marke-Webis had een vijftal kansen om de set binnen te halen, maar kon het niet afmaken. De receptie en de aanval maakten te veel fouten en Booischot pakte de tweede set met 32-34.

Moeilijk in de derde set

In de derde set kreeg Marke-Webis het moeilijk. De ontgoocheling van de verloren tweede set was nog niet verwerkt bij de spelers van Marke-Webis. Toch haalden de West-Vlamingen een constant niveau en vochten ze zich terug in de wedstrijd. Booischot dat heel technisch speelde en een hoge opslagdruk had kon niet uitlopen. Marke-Webis toonde zich opnieuw iets sterker en won deze keer met 25-21.

In de laatste set kwam Marke-Webis snel drie punten voor. De kloof werd behouden en buiten enkele goeie opslagen kon Booischot niet echt reageren. Marke-Webis speelde heel constant en waren duidelijk bekomen van de zwakke partij van vorige week. Met opnieuw enkele goeie verdedigende acties haalde Marke-Webis ook de laatste set binnen met 25-21.

“Verdiende overwinning”

Kapitein bij Marke-Webis, Brecht Plasman, vond het een verdiende overwinning: “Het was een belangrijke overwinning tegen een rechtstreekse concurrent die twee punten voorstond. Zo springen we dus over Booischot. Ons doel was de top vijf halen en misschien zelfs meedoen voor een derde plaats. Met de overwinning van vandaag kunnen we dat dus zeker doen.” Brecht wil wel niet dat zijn ploeg begint te zweven: “We moeten nu wel nog een heel goeie terugronde spelen. We hebben nog zes verplaatsingen en vier thuismatchen, dus het zal zeker niet makkelijk zijn. Volgende week moeten we naar leider Amigos Zoersel. Niets moet, alles kan.” Als Marke-Webis wint tegen Zoersel, is zelfs de titel binnen bereik: “Voor het kampioenschap zijn we nog niet rijp genoeg. We doen de grotere ploegen wel pijn, maar moeten ook een constant niveau kunnen halen tegen kleinere ploegen. Ik denk niet aan de titel op dit moment, we moeten gewoon die derde plaats halen en dan zien we wel.”