Marke-Webis haalt uit tegen titelfavoriet Genk

© VDB
Redactie KW

VT Marke-Webis Wevelgem won zaterdag met 0-3 op het veld van titelfavoriet Wara Genk.

De eerste set begon gelijk opgaand. Bij 5-5 kon Marke-Webis uitlopen door een paar goeie services en ging Genk in de fout. De frustratie groeide naarmate de set vorderde bij de Limburgers en ook hun opposite verdween volledig uit de partij. Het sterk blok bij Marke-Webis was daarvoor de voornaamste reden. Met duidelijke 14-25 cijfers stond de 0-1 op het bord.

Ook in de tweede set speelde Marke-Webis enorm sterk. Genk, dat spelers als Kristof Hoho en Filip Bruyndonckx in hun selectie heeft, kon niets klaarmaken. De bezoekers bleven de thuisverdediging bestoken met enkele mooie aanvallen en ook op de opslag vond de thuisploeg geen antwoord. 18-25 was het verdict in de tweede set.

Rode kaart

De laatste set werd opnieuw snel beslist: 16-25 en 0-3 voor de West-Vlamingen. De reactie van de thuisploeg tegen de scheidsrechter bij 16-23 werd maar matig geapprecieerd, met een rode kaart tot gevolg. Libero bij Marke-Webis, Brecht Plasman, vond de reactie van de thuisploeg overdreven. “Ze reageerden heel heftig en gefrustreerd. Als je de setstanden bekijkt moet je de fout niet bij de scheidsrechters zoeken, zij floten een heel sterke wedstrijd.” Marke-Webis was enorm tevreden met de 0-3 overwinning. “Het was een fantastische partij tegen de titelfavoriet. Het liep op alle gebied ongelooflijk goed, de receptie was goed, de servicedruk lag hoog en iedereen speelde sterk.”

Titel?

Over de titel wil Brecht zich nog niet uitspreken. “We wonnen wel tegen twee topploegen, Vosselaar en Genk, maar we moeten in iedere wedstrijd zo’n niveau halen. Als we de kleine wedstrijden ook winnend kunnen afsluiten en een goed niveau kunnen vasthouden, dan wil ik spreken over de titel. Nu is het nog te vroeg.”

Bevestigen kan Marke-Webis alvast doen volgend weekend tegen Nivelles. “Het wordt een moeilijke wedstrijd. Vorig seizoen wonnen we thuis, maar verloren we daar. Nivelles is een lastige ploeg om tegen te spelen, ze zijn sterk in de verdediging en hebben krachtige aanvallers. We moeten tonen dat we kunnen winnen en dan kunnen we ook kijken naar het klassement.”

(SBH – foto a-VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier