Marke-Webis haalt uit tegen Racing Genk

Eindelijk nog eens een wedstrijd van hoog niveau, moeten ze gedacht hebben bij Marke-Webis. Tegen Racing Genk was het nog eens écht goed: een thuisoverwinning, en wat voor een.

Veel tijd had Genk niet om te bekomen van de verre trip naar West-Vlaanderen. Marke-Webis kwam met een erg hoge opslagdruk opzetten en ook de aanval draaide erg goed. De West-Vlamingen gingen moeiteloos door het blok van de Limburgers en 25-16 was de logische eindstand in de eerste set.

Genk probeerde wel, maar was onmachtig tegen het blok van Marke-Webis. Als ze er dan eens langs raakten stond de receptie van de West-Vlamingen pal. In de vorige wedstrijden was het nog zwoegen voor een overwinning, maar nu ging het heel erg vlot. De geoliede machine van Marke-Webis haalde ook de tweede set binnen met 25-22.

Ook in set drie sputterde de motor niet bij de thuisploeg. Genk zat al met de gedachten in Limburg en moest zwaar incasseren. Marke-Webis speelde sterk en het thuispubliek mocht bij 25-19 vieren.

Een makkelijke overwinning dus voor Marke-Webis, dat op 3 april op bezoek moet bij BW Nivelles.