Marke-Webis haalt uit in Nivelles

Brecht Plasman was één van de uitblinkers. © VDB
Redactie KW

Marke-Webis Wevelgem A kon op de derde plaats komen als het won in Nivelles. Na de overwinning tegen Racing Genk zat het vertrouwen goed bij de mannen van Jan Van Huffel. In Nivelles werd het 0-3 en dat was niet meer dan verdiend.

De eerste twee sets gingen vlot bij de bezoekers. Nivelles kon niet reageren op de zware opslagdruk en vooral de opposite van de thuisploeg had geen al te goeie partij. Marke-Webis maakte direct een kloof in de eerste set en zonder al te veel moeite werd het 18-25. In de tweede set hetzelfde verhaal. Veel opslagdruk en te veel fouten bij de thuisploeg zorgden opnieuw voor een groot verschil qua niveau. De receptie van Nivelles kwam bij iedere opslag in de problemen en de thuisploeg nam ook te veel risico. 10-25 was dan ook de duidelijke setstand.

0-2 en Marke-Webis leek de schaapjes al op het droge te hebben. Toch spartelde Nivelles nog even tegen. In de derde set roteerde de thuisploeg met enkele spelers en kregen de West-Vlamingen het toch lastig. In een spannend einde waren het uiteindelijk de West-Vlamingen die het verschil maakten. 23-25 en 0-3 voor de bezoekers.

Bij Marke-Webis was Brecht Plasman een van de uitblinkers. “Samen met onder andere Olivier Coussens, Gil Vincart, Gilles Vandecaveye en Bram Depovere. Ik vergeet er waarschijnlijk nog. Iedereen was gewoon erg goed, maar in de derde set kregen we het iets moeilijker. De thuisploeg speelde enthousiast waardoor het spannend werd. Wij hadden gelukkig een constant niveau en maakten het makkelijk af.”

Door de overwinning telt Marke-Webis nu al 48 punten en komt het op de derde plaats. “Dat was ook ons doel voor de start van de competitie. We staan twee punten achter op leider Achel, maar die hebben nog een wedstrijd te goed. Dus aan het kampioenschap denken we niet, de tweede plaats kan wel nog.”

Naar Puurs

Volgend weekend staat de verplaatsing naar Puurs op het programma. “Dat wordt een moeilijke match. Het is een andere ploeg als in de heenronde. Als we derde willen eindigen moeten we onze drie resterende matchen gewoon winnen. We bekijken nu alles match per match.”

Voor Brecht worden het de laatste wedstrijden in Liga B. “Volgend seizoen ga ik in de tweede ploeg gaan spelen. Na 18 jaar bij de eerste ploeg ga ik het wel missen. En ook mijn ploegmaats zullen mij missen hoor!” (lacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier